Baca Entry Latest Nie Jugak!

13 December 2012

Kenapa Harimau Malaya Boleh Kalah?

Aku geram gila kot tengok game tadi. Bukan geram kat Harimau Malaya (ada la geram sikit-sikit masa awal tue) tapi geram kat Thailand. Perghhh kuaq ajaq gila. Lahanat betoi puak nie. Tapi harimau malaya dah berusaha. Nampak usaha mereka dalam game tue. Bagus harimau malaya. Kita kalah bermaruah. Kami rakyat malaysia kagum dengan semangat anda mencari gol tapi apakan daya, bukan rezeki kita Piala AFF Suzuki kali nie. So aku ada sebab kenapa Harimau Malaya boleh kalah. 

1. Tempat Latihan Yang Diberikan oleh Thailand Kepada Harimau Malaya
Nie boleh dijadikan salah satu faktor jugak sebab Harimau Malaya boleh tewas. Yelaa..bagi tempat nak buat latihan pon dah macam sawah padi. Bodoh ke apa Thailand nie. Yes memang bodoh. Depa nak psiko team malaysia. Padang yang depa bagi nie padang yang duk tepi jalan, pastue kena share dengan orang awam plak sebab padang nie digunakan oleh orang awam. Gila jahat puak siam nie. Kita punya la layan depa baik punya masa game kat Malaysia. Hotel 5 bintang, latihan plak kat stadium tertutup. Mungkin nak suruh Malaysia training padang camnie sebab padang stadium depa terok nak mampos.

2. Padang Stadium Thailand Macam Tempat Perang
Bukan padang nie yang aku maksudkan, tapi padang kat Siam. Dah macam prang perang ja padang. Lari sikit dah tercabut rumput. Camna nak lari camtu. Player semua akan tergelincir ja. Depa training padang camtue ka apa. Terokkk weyhhhh. Berlubang-lubang macm nak sumbat bola golft ja. Tak puas hati betoi aku ngan padang bola siam nie. Nie jugak faktor yang boleh jadikan Harimau Malaya kalah malam nie.

3. Pengadil K-Pop yang berat sebelah.
Pengadil yang dari Korea yang dari start game lagi dah berat sebelah aku tengok.  Dia nie guru Bahasa Inggeris. 1st kesalahan terus bagi kad kuning. Hai celaka pengadil nie. Apa ke bangang ntah. Jatuh sikit, terus bagi kad kat palayer Harimau Malaya. Tapi kalau siam bagi player malaysia jatuh, game teruskan. WTF!!!!! Mat yo kena kepung 3 orang siap kena pijak kepala lagi, kad kuning kuning ja? Bodoh ref. Player Harimau kita kena kad merah terus kalau buat camtue *tak buat pown kena. 

4. Pemain Thailand Yang Tidak Profesional dan Kasar
Amboiii taw la hampa tue Muay Thai tapi agak-agak la nak men pon. Main bola kot, bukan tomoi. Jangan bangang sangat. Tue Khyril Muhymeen malas nak bukak silat ja tue. Main serius kasar kot player Thailand. Dan kekasaran Thailand kerap tak diendahkan oleh pengadil K-Pop tadi. Dah tue hampa boleh p sepak muka Farizal, penjaga gol kami no. Lahanat kuaq ajaq betoi. Hohoho.
P/S : Takpa Harimau Malaya, takda rezeki kan. Support you lah! Yeah!!!!

43 orang comel komen:

ANa Ahmad said...

ye betul tu geramnye ^_____________^

nak copy boleh?

Remy hazza said...

kita kalah bermaruah..... pengadil terang terangan berat sebelah......
tetap sokong harimau melaya......

Nurul Atiqah said...

Ha, tau takpe. Reff memang berat sebelah. Sakit hati. Tapi, apa-apapun, nak buat camne kan? Dah takdir.

Fendy said...

xpe..xde rezeki..

★ Nurul Nadhirah Norsalim ★ said...

Sokong2, alah biar pi la. Thailand saja psiko Malaysia.

Nurul Atikah said...

Betul tu betul. Tapi penyanyi kpop takde kena mengena dengan pengadil yang tak adil tu kayy ^o^

Bum Bumeyh said...

memang menyakitkan hati sangat-sangat si pemain thailand ni. hmm, sbar jelah dgn pngadil berat sebelah tu, btw, diorang dh berusaha, takdak rezeki :')

Cik Fie said...

selamanya harimau malaya ! :-)

Emas Putih said...

pengadil K-pop. x prasan hehe

Nurmujahidah Ismail said...

adussh, muja tak tengok tapi bila baca entry ni,, panas la pulak,,

Shazrizal Shahmy said...

Pengadil KpOp!!! puihh!!

Kelana Cinta said...

Geram lagi nih.Reff tu memang aku anti.Dia layang mudah je kad kuning kat player Malaysia.Tapi kalo Thai yang siku,hentam,pijak apa sume.Dia tunggu sampai 10 kali kot baru layang kad kuning.T_T

AienSyahierahDotDot said...

btul tuh..grm gile tngk siam main.Mcm bangang je..

S A N D R A said...

Nice entry apit. Hihi..suka je baca entry ni. Hoho.. Pgadil kpop dia k-pop laa..hehe :3

Lyeen De Syifa said...

Menyampah dgn pemain2 thai tu..drama je keja..T_T

p/s: HARIMAU MALAYA TETAP HEBAT!

Cik Tyra Lee said...

benci tengok

IRA ARINA said...

rezeki kita tak ada untuk match ni. Yang berat sebelah bagai semua tu, sabar je la.
Thai, aku nak tengok kau kalah ke menang vs Singa nanti.

Azhafizah Md Nor said...

even kalah harimau malaya tetap bangkit kot.kann..takpe,takde rezeki kita..next time insyaAllah.

Mar Haini Abdul Rahim said...

sedihnyaa tengok harimau malaya cam kena buli.. huhu sampai ke sudah kot TAHI tu dok menyerang.. tensen je, bajet hero ! hemm xpe2 selamanya sayang harimau malaya ^_^

arifuka kashirin said...

pengadil tu berat sebelah..grr..maybe dia kena "suap" dgn thailand kot..tak de rezeki malaysia tahun ni.doa2 tahun yg akn dtg malaysia boleh muncul juara kembali..:D

nurhamiza shuhada said...

pengadil tu memang annoying -.-' pasal tempat practise macam bendang tu pun sama , tak sepatutnya dapat tempat camtu.Thailand datang Malaysia dilayan dengan baik :'(

farah.fauzi said...

sokong 100%!!! hidup harimau malaya! :)

farra halim said...

harimau malaya kuat! sebab tu thai main tipu,main kasar. Yg reff tu takboleh ckp ape dah.dye mmg mkn rasuah -.- hmm geram!

misz aisya said...

aku sebak dow bile fadhli shas kne red card. kerek btol siam tu.

dan sgt respek farizal. kene sepak muka ttp brtahan.

Harimau Malaya ttp juara di hati kita. :)

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Padang sekolah Fiqah lagi cantik lah dari padang tu ~

♛ Aina Ayunie ♛ said...

jyeahh, sokong 150% . haha..w/pun sy suka k-pop, tp sy msih tahu batas-batasnya.. yang paling tk thn bila red card pd Fadhli Shas, panas... and Farizal memang tip-top laa.. tp apa-apa pun, Harimau Malaya tetap menang di hati rakyat Malaysia.. =3

Vindice Aiman said...

btol2,

Pecinta pink^^ said...

paling setuju tang pengadil tu..ape2 pun evething layanan malaysia buruk belaka..tak adil!!

Pecinta pink^^ said...

paling setuju tang pengadil tu..ape2 pun evething layanan malaysia buruk belaka..tak adil!!

3no gr33ny said...

memang jelas sangat masa mat yo kena kepung tu!!

bLaCk pEarL said...

suma yg apit kata...sy stuju! paling skit hati, pengadil oppa gangnam style yg mmg bangang. rasanya, dya buta. byk kali sgt player lawan main kasaq ngan kita. tp dya wat derk ja. bengong betoi. udah laa padang x mcm padang. bnci betoi.

sAkuRa rOckerS said...

yup diaorng mcm main tpu ja td..lagi2 reff..haishh..

Nurul Filzah said...

erm, apa boleh buatkan. Perang psikologi mereka berjaya. pinjam entri ini ye. Thanks

http://sayaeesya.blogspot.com/2012/12/soraksokongsemangatsetia-selamanya2.html

Iman Lee said...

sumpah aku kate referee tu macam lahanat

Bui Junaidi said...

PENGULAS PUN KATA MALAYSIA PATUT MENANG...PENGADIL TU MMG CAM #$%^&&&**..HAHAHA..

Afiqah Adzan said...

Memang tak puas hati..Tapi,kite kalah bermaruah

Ayu azmir said...

mate die sepet sangat.. tuyang tak nampak tu... hikhikhik.. ape pun tahniah pemain malaysia...

Nurul Ain Atikah said...

hmm, redha jeloh. Pemain Thailand mmg dah biasa berkeadaan begitu.

Secret Garden said...

Arghh!! Reff mmg berat sebelah! Tapi, kenapa babitkan KPOP?

Solehah Shamsuddin said...

betul apa yg apit ckp.xguna punya thailand.haptuihhhh....

Rosalia said...

serious sakit hati tgk game smlm. reff mcm ape enth pemain plak men kasar. menang kotor bek x payah.

Dear KHY said...

padang tuu tanam padi ngan pokok ubi kayu bolehla. pong pong boikot tomyam sat .__.

Niena Sofea said...

mmg 200% setuju lah .. mmg nk nges kot tgk mke farizal kene sepak .. ksian gle tgk dy .. org mlayu kita ni bek la x jhat .. ya allah .. bia spore klahkn thai nnt .. kuat pengaruh bomoh siam dorg ni ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...