Last updated!

18 December 2012

Geng India Samurai Di Sungai Petani

*Gambar hiasan sahaja*
Terkejut aku dengaq pasai benda nie tadi pagi. Gila lah. Takdan update tadi pagi. Kejadian nie jadi kat tempat aku di Sungai Petani, Kedah. Geng-geng India tengah buat gila sekarang nie dengan menetak orang-orang melayu kat sini. Aku difahamkan ini kes curi motor kot. Budak-budak gangster baru nak up katanya. Info yang aku dapat, dah ada 2 orang yang meninggal. Then dengaq ada yang putus jari. Nie aku rasa penyedap cerita kot. Tak dengaq lagi orang mati.

Pastu aku dengaq2 kata, ada india nie tengah berusaha nak bakar masjid di Taman Ria Jaya tue. Tapi telah dihalang. Aku tak sure betul atau khabar angin saja. Kan ramai typing warrior di tenet. Kalau lah terjadi, alahai..taktaw la.. Tapi xkan berlaku kot..still ada undang-undang kat negara kita. Insyaallah xdak apa. Risau jugak aku. Takpa, polis ada buat kerja depa.
PDRM IPD Kuala Muda/ Yan dah keluarkan notis kepada kepada semua orang Melayu, jangan naik moto/kereta bersendirian.

UPDATED!!

UPDATED GAMBAR!! 



46 orang comel komen:

✖BossKucing✖ said...

bhaya2. .

muhammad asyraf said...

baru balik dari sana ni.. area mana ni?

Nurmujahidah Ismail said...

dasar kaum tak sedar diri. hantar balik india je,, biar merempat kat sana,, muja bukan la racist,, tapi kalu cenggini la,,, memg bodoh la kalau biarkan.

timm_bill said...

aihh..jgn sampai mai kulim sudah..

SaraArnita said...

mak ai ..takutnyer..kampung eita tu..dah la anak tgh bercuti kt sana..huhu

Kelana Cinta said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Cik Pensil said...

serius ? masuk paper dak ? takkan duk tak duk depa nak buat macam tu ? mesti ada apa2 disebalik kisah ni .

Cik Wieda said...

kawasan rumah aku tuhh . takut gilaa !

miss fluffy said...

kes apa yg nk tetak org ni?adoii..btw, thanks for info...nsb bek terbaca ni...kn berjaga2...

azs yana said...

serius?? menakutkan ! geng india nieh memang x leh pisah ngan parang semua nieh . menjadi-jadi lah depa nie.

hana said...

ngeri...
sesuka ati je nk tetak org..
haish..

Dear KHY said...

kesiann dgn senior sekolah ibrahim yang kena tetak tuu :(

khairul hassan said...

betoi ka ni wei ??

★ Nurul Nadhirah Norsalim ★ said...

Takutnya, awatla kedah byk kes la nie? menakutkan. org kedah mmg kena jaga2 :)

Maisarah Azmi said...

seram giler..nasib xduk sungi petani

Remy hazza said...

dah semakin ganas pulak dieorg nie........dah lama malaysia aman....

missina said...

Bukan kes sesama kongsi gelap ke?ishh seram plak baca...huhu..dhla br nk blk kg ni

Leeza dayasari [santai leeza] said...

apit, terima kasih yerk bgtahu info2 gini.

deqjamucuxx said...

black maria ni... dasyat la depa.. kenapa blh jadi lagu ni ???

baby comel said...

Apit, sungguh ke cite2 ni? My mum ckp area sg petani, kulim mmg salu jadi kes2 cmtu.. Menakutkan. Hang jaga diri Apit. Jaga sahabat2 dan keluarga baik2 tau

EiracayoO said...

manusia akhir zaman....subahanallah...

akuanakpahang said...

Apa nak jadi dengan Malysia nie :(
Jom Singgah, Citra Nukilan Sekadar Perkongsian" AKU ANAK PAHANG "

emeliena said...

Masya-Allah. Sampai macam tu sekali. Baru tau tadi lepas maghrib. Nasib baik tak sampai ke Merbok ni haa . Please pray for our safety too ;'[

AmirahSM said...

aaaa. gelinyaaa tgk tangan ni.

Myraamirah Azhar said...

lagi skali baca explanation apit nak tegelak..haha well india dgn erang n parang x dapat dipisahkn, mmg kamceng la.. ngeri ngat aih tgok pic suma tu..

Nadia Johari said...

ya Allah..ingtkn dh hbis kes ni..msh ade lgi..mesti ade sebb ni..

Anonymous said...

Semuanya akan jd lagi buruk klu org melayu sendiri berpecah..pihak2 yg mengintai peluang akan mengambil kesempatan...teruskan melayu berpuak2..lebih pentingkan politik drp silatulrahim sesama melayu dan Islam...

Anonymous said...

Jgn la dok wat pelik sgt. Org melayu xnk bertindak sevab nk keamanan je. Kalo x dah lma kena dah. Dorg guna samurai?. Pi thailand beli pistol tembak sekor2 ttp kes. Melayu xnk wat mcm tuh ja. Risau rusuhan jdi seluruh malaysia. N then jdi mcm syria plk. Haih

Mill said...

mcm mana samseng melayu nk keluar klu info psl mati xwujud...

sa mic said...

astaaaag! :( . Apalah nak jadi ni haih ! Area SP pula tu , dekat aje dengan kampung abah . hummm !

Sheda ucu said...

arap sume akan slamt dan selesai...

BlogHafizRahman said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rushdan Rosli said...

Allahuakbar....Dulu Di penang masa raya pun mcm ni kna cantas mna masukkan dlm paper...takut jd seluruh negara...sejarah akan berulang lgi...

Rushdan Rosli said...

Dulu penang Masa raya dlu tak masuk paper...ni plak kat sp pun tak masuk paper....apa ni...kawan2 sama2 kita doa keselamatan sedara2 seislam kita..kat sana

Anonymous said...

kita bimbang perkara2 begini didalangi oleh golongan yg mahukan keadaan mnjadi huru hara...pastu diwar2kn yg selama ini aman sejahtera...sepatutnya pihak pdrm segera mendedahkn punca sebenar pergaduhan,siapa mereka dan yg paling penting siapa diblkg mereka...Wallahuaklam.

Khalilah said...

baru je rancang nak p sp dgn member ....tp bila dh terbaca cita nie...adoiiii ...apa2 pun kepada mangsa yang kena tetak tu semoga selamat

Anonymous said...

Mill: ada org mati ka?

Muhammad Syahiran said...

jgn mai kulim sudah.haha

Azza Afdzal said...

kene barhati2 org kedah cm ney..arap2 tak berlaku kt perak..menakutkan betul la...

Anonymous said...

sbb tu islam melarang kita minum arak. punca nya dari arak. yg menyebab kan dorg ni hilang akal. mula la lps tu nk gado. Islam agama yg benar. so kalau ikut xjadi la mcm ni. tp nk buat camne. da bagi dorg tu menyeronokkn dan menyusahkan org lain.

Anonymous said...

asl dia kes mabuk ja. pastu melarat la. org da mabuk bkn pk apa.

3no gr33ny said...

kesian mangsa yang tak bersalah

Anonymous said...

aku nak habaq,depa ni tak blh kasi muka,klu betul depa buat mcm tu,org melayu kena bangkit,dulu kat selangor pun pernah jadi,org melayu bersatu dan kasi ajaq sama depa,sampai la ni depa tak berani angkat muka sama melayu kt kawasan tu,kalau tak sebelum tu bukan main kurang ajaq depa ni,sampai blh rogol pompuan melayu suka2 ati...

radioalet said...

mukin peristwa 13 mei akn terjadi lg

AreRiff Aiman said...

:(

AfiffAsri said...

Astaghfirullah.Depa ni tak da otak ke?Sesuka nak tekak nak bnuh orang.Malaysia ada undang2.