Baca Entry Latest Nie Jugak!

30 December 2012

Cara Cashout Nuffnang

Semalam entry aku pasal aku cashout Nuffnang, Churp-Churp ngan Says kan. So hari nie aku nak ajar plak camna nak cashout Nuffnang. Cara dia mudah ja hampa nak cashout duit Nuffnang tue. Tapi mesti la earning nuffnang hampa dah matang dalam tue melebihi RM50. Kalau RM49, still xleh kuarkan lagi. Okay takmau cakap banyak-banyak, meh ikut tutorial nie okay.

1. Bukak akaun Nuffnang hampalah kan. Pastue tekan bahagian earning kat tepi tue, ada button Cashout di bawah bahagian kanan. Ha tekan Button Cashout tue.

2. Then lepas tekan tue, automatik akan drop ke bawah dan keluaq maklumat pasal kita contohnya nama ngan alamat then poskod ruma kita. Benda nie penting. Sapa yang 1st cashout dari Nuffnang, sila pastikan maklumat alamat betul sebab pihak nuffnang akan hantar cek ke rumah kita. Kalau nak boh alamat aku dan nama aku pon boleh jugak. Hahahahahaha. Then tekan Confirm.

3. Sebelum tue, pihak Nuffnang akan caj RM1 taw untuk setiap proses pengeluaran duit. Alaa biasa la tue. Macam hampa guna kad maybank, p cucuk kat mesin ATM RHB, caj RM1 kan, ha camtue lah. 

4. Lepas kita tekan Confirm tadi, tunggu dalam beberapa saat, keluar benda hijau, dia tulis apa ntah. Hahaha. Dia tulis mcm kat bawah nie. Kalau tak nampak, click gambar untuk besarkan. :-)

5. So maknanya hampa kena lah tunggu 30hari kalau status nuffnang hampa Geli2, kalau tak, kena tunggu 60hari. :-) Aku kena tunggu 30hari jer. Peace. So earning hampa automatik akan menjadi 0 sen semula. Selamat menabung semula okay!
Contoh cheque dari pihak Nuffang --> TEKAN SINI
P/S : Sapa kata jadi blogger tak dapat duit? Hihihi.


9 orang comel komen:

Remy hazza said...

cara dah tau...tapi nak cash out tak boleh....hu3...... takde duit.......

-meeSUPERGIRL- said...

tenagh tggu cek jugak neh . gatai pulak tgn . haha

Nabila Medan said...

TQ! ^_^
Lepas ni buat la cara nk cashout churpchurp pulak ye xD

khairul hassan said...

tinggai berapa det ja..malas nk cash out

Misz Mieza said...

Bulan depan claim eskrem ar sektui.. Buleh ? Heheheheh..

hnahdy said...

entah bila hana nak cash out

Nurul Ain Atikah said...

mungkin 10 tahun lagi nak cashout. -.-

Yaya Soleha said...

salam.. boleh ke tu buat nuffnang dan churp2 dan yang lain dalam satu blog?

Arra Ahmad said...

awat ya..dah cashout tapi cek xdak sampai pun??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...