Last updated!

30 December 2012

Cara Cashout Churp-Churp

Tadi aku buat entry pasal nak cashout nuffnang kan. So ada blogger Nabila Medan suruh buat tuto cara nak cashout Churp-Churp lak. Hihihi. Tengah aku tak buat apa-apa nie, boleh la jap aku nak ajaq cara cashout churp-churp nie. Sapa yang tak daftar churp-churp lagi, TEKAN jer k.

1. Bukak churp-churp, pastue bahagian atas kanan tue ada account kita. Tekan Mange Account.

2. Then kat tepi tue ada button cashout kan? Tekan button tue. Tapi minimum cashout Churp-Churp nie RM100 kalau tak silap aku. Kan? Kalau tak cukup, xleh la tekan. Hihihi.

3. Lepas tekan Cash Out tue, automatik keluar butiran alamat kita kan. Make sure alamat hampa tue betoi sebab Churp-Churp pon antar cek mcm Nuffnang gak. :-) Maklumat betul? Tekan lah Confirm Cash Out.

4. Tadaa kuaq satu pop up message. Tekan OK.

5. Yeaaa Cashout Request dah berjaya. Then try check Cashout history lak.

6. Haa status pending. Eh kenapa RM237.46 lak? Tadi cashout RM238.76 kan? Haa sebabnya dia pon tolak gak RM1 untuk proses request kita. Macam nuffnang.

7. Dia ada bagitaw nak tolak RM1. So jangan marah-marah lak nanti sebab x cukup. :-)

8. Now hampa check email lak. Churp-Churp ada hantar email. Kiranya depa dah terima la request hampa tue. Paham? Good luck!



12 orang comel komen:

Nur Syakirah said...

Ohh baru sekarang saya tahu. Thanks abg apit ! :D

afifudinsohaini said...

fui banyaknya..aku tak try lagi churp-churp ni..nak try lah..

Jesica정수연MeMiy said...

saye dah buat tapi duit tak masuk2 macam mane ni boleh tak abang tolong saye

Hafizzi Aziz said...

@Nur Syakirah Sama2. hihi

Hafizzi Aziz said...

@Jesica정수연MeMiy dah cashout? bila? cukup sebulan lagi x? diorang tak antar cheque ke kt umah?

Nabila Medan said...

Hee! Thanks sangat. mmg nak cashout tapi taktahu. hehe :)

Syikin Halim said...

terima kasih , sangat2 membantu ...
best :)

Nurul Ain Atikah said...

tak boleh cashout lagi... :(

CikZaniff said...

oo..mcm tu..br ku tahu..hihi

Azza Afdzal said...

dh boleh cashout tp mls ag..nak tunggu banyak sikit haha

Remy hazza said...

thanks for info bro!!!

Farid bin Aspar said...

macam mana boleh dapat banyak tu? promote churp2 dlm blog juga ke? or kat fb je?