30 December 2012

Cara Cashout Churp-Churp

Tadi aku buat entry pasal nak cashout nuffnang kan. So ada blogger Nabila Medan suruh buat tuto cara nak cashout Churp-Churp lak. Hihihi. Tengah aku tak buat apa-apa nie, boleh la jap aku nak ajaq cara cashout churp-churp nie. Sapa yang tak daftar churp-churp lagi, TEKAN jer k.

1. Bukak churp-churp, pastue bahagian atas kanan tue ada account kita. Tekan Mange Account.

2. Then kat tepi tue ada button cashout kan? Tekan button tue. Tapi minimum cashout Churp-Churp nie RM100 kalau tak silap aku. Kan? Kalau tak cukup, xleh la tekan. Hihihi.

3. Lepas tekan Cash Out tue, automatik keluar butiran alamat kita kan. Make sure alamat hampa tue betoi sebab Churp-Churp pon antar cek mcm Nuffnang gak. :-) Maklumat betul? Tekan lah Confirm Cash Out.

4. Tadaa kuaq satu pop up message. Tekan OK.

5. Yeaaa Cashout Request dah berjaya. Then try check Cashout history lak.

6. Haa status pending. Eh kenapa RM237.46 lak? Tadi cashout RM238.76 kan? Haa sebabnya dia pon tolak gak RM1 untuk proses request kita. Macam nuffnang.

7. Dia ada bagitaw nak tolak RM1. So jangan marah-marah lak nanti sebab x cukup. :-)

8. Now hampa check email lak. Churp-Churp ada hantar email. Kiranya depa dah terima la request hampa tue. Paham? Good luck!



12 orang comel komen:

Syazhr said...

Ohh baru sekarang saya tahu. Thanks abg apit ! :D

selipar putih said...

fui banyaknya..aku tak try lagi churp-churp ni..nak try lah..

Unknown said...

saye dah buat tapi duit tak masuk2 macam mane ni boleh tak abang tolong saye

FIZGRAPHIC said...

@Nur Syakirah Sama2. hihi

FIZGRAPHIC said...

@Jesica정수연MeMiy dah cashout? bila? cukup sebulan lagi x? diorang tak antar cheque ke kt umah?

Unknown said...

Hee! Thanks sangat. mmg nak cashout tapi taktahu. hehe :)

Unknown said...

terima kasih , sangat2 membantu ...
best :)

admin said...

tak boleh cashout lagi... :(

Unknown said...

oo..mcm tu..br ku tahu..hihi

Azza Afdzal said...

dh boleh cashout tp mls ag..nak tunggu banyak sikit haha

Unknown said...

thanks for info bro!!!

Unknown said...

macam mana boleh dapat banyak tu? promote churp2 dlm blog juga ke? or kat fb je?