Last updated!

15 December 2012

Aku Tak Peduli, Aku Dah Bertekad Nak Kurus Nie..

Alhamdulillah, benda nie dah sampai dah kat aku. Benda apa nie? Benda nie guna dia untuk kita buat Push Up. Aku pown baru taw orang pangil Push Up benda tue. Aku duk panggil pumping. Hihihihi. Apa-apa ja lah janji aku nak bersenam di dalam bilik siang dan malam. Macam dulu-dulu waktu muda mudi. La nie badan dah semakin berat, perut dah maju di depan banyak sangat. Baju-baju pon dah ketat. Kena men badan balik. Banyak lemak sana sini. Hahahaha. *Malu.
Aku order Push Up pro nie hari khamis lepas rasanya. Selama nie duk Push up di simen, sakit tangan-tangan. Ada benda nie, leh cover tangan sikit dari sakit. Aku nak Push Up pon senang lepas nie. Niat berkobar-kobar dah nie nak kurus time zaman muda mudi dulu. Hahahaha. Nak taw rupa benda nie camna? Nie hampa tengok kat bawah nie.


 Ha nie la benda tue. Pegang tempat pemegang tue, pastue luruskan badan, then naik turun naik turun ja lah. Serius penat. Badan aku berat, mau tak penat. Hahahaha. Takpa2, dah bertekad dah nie nak bagi kurus. Hahahaha. Nak pakai baju fit2 balik cam dulu. Peace. Pastue yang best, benda nie melekat di simen. So dia xkan lari lah ke tempat len bila kita duk Push Up. Haa tue yang aku beli jugak tue. Then benda nie pusing-pusing taw. Haa kan mudah. So pergelangan tangan xdak la beban yang kuat sangat. 



JOM BERSENAM JOM! CHAIYOK CHAIYOK!

22 orang comel komen:

Emas Putih said...

chayok-II :)

Cik Fie said...

selamat bersenam . hihi :)

Azhafizah Md Nor said...

waaaa...nak kurus gak apit oi..how much this one?eh.pratical ke leh kurus kalau kaum perempuan yang guna ni?(:

baby comel said...

Kemain eh nk kurus.. Eleh, bukan gemuk pun :p
Okey selamat maju jaya.. Enseng dh ang tu apit. Hehehehe.. Aku sikit lg nk branak, nk push push je. Ehhh?? Hahaha

Remy hazza said...

azam tahun baru ker fiz....
Gud luck!!!

Hafizzi Aziz said...

@Emas Putih Hohoho. maceh2.

Hafizzi Aziz said...

@Cik Fie meh la bersenam sekali. hhihi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

"biar betik" ..... pergh... 6 pax lah jawabnya lepas ni...
hero Sg Petani wooo...
hehehe

Hafizzi Aziz said...

@baby comel hahaha. lemak sana sini la kak. huhuhu. beranak? eh xtaw lak ngandung. hari tue xnmpak pown.

Hafizzi Aziz said...

@Azhafizah Md Nor pompuan pon boleh. tapi cara push up lain la utk girl. apit mmg suka pumping nie, so nak joging, penat. nie ja jalan nak kurus pon. hihi.

Hafizzi Aziz said...

@Azhafizah Md Nor eh lupa lak. apit beli RM30.

misz aisya said...

weyh, kalau push up boleh kurus eh?? xtau pulak aku. tp as for me, aku prefer joging atau walking. sbb elok utk jantung. :)

diana said...

Semoga berjaya ye..nanti tunjuk la gambar sebelum dan seleps..akak cabar nih..:-)

Aliff Haikal said...

Goodluck !!!!

ಞNUR SYAFINASও said...

whoa .~
menarik .!
moga cepat krus :P

Kelana Cinta said...

Keep it up!Kelana dah tinggal tulang kena push up tak? -..-

히나타 (: said...

Huhuhuhu semoga berjaya.

Dear KHY said...

bagus2 jgn hangat2 taik ayam jaa =)

Nadia Johari said...

senaman menyehatkan badan...cayok2..smoga dapt bdn ketul2..hehe

shidaR said...

terbaikk..i support u darlinggg hihihih :)

~ miSs rAkinAh ~ said...

RM30? murah ye..search kat internet sume lbh rm30..beli cmne ek? ley share x? heee~ ^_^

MaYa MustWany said...

chayok3!