Baca Entry Latest Nie Jugak!

29 December 2012

Aku Cashout Nuffnang, Churp-Churp Dan Says

Aku nak buat entry panas sikit. Bagi panas hampa la. Hihihi. Aku takdak modai dah nak update apa malam nie. Saja la aku teringat yang esok dah 30hb Disember. Dah nak hujung bulan n hujung tahun 2012 dah. Aku nak cashout semua benda yang aku men setakat nie. Kecuali blin. Blin dah lama aku tak men. Bukan takmau men, tapi aku lupa password twitter aku. Aku dah la login guna twitter. Aku tak reti men twitter, tue malas bukak. Hhihihi. Aku duk men Nuffnang, churp-churp ngan Says. Selama aku main blog, yang nie duit sampingan aku sikit-sikit. Alhamdulillah. Berapa aku cashout? Tak banyak ponn mcm cik epal, lyssa, yuyu dan blogger2 top yang sewaktu dengannya. 

1. Nuffnang 
Cuba hampa teka, aku kumpul RM77.49 nie berapa lama? seminggu? sebulan? 3 bulan? Salahhhhh. Kalau hampa nak taw, nie nilai yang aku dapat kat atas tue selama 1 tahun 3bulan maybe atau lebih. Hahahaha. Aku taktaw kat mana puncanya sampai Nuffnang tak naikkan earning aku langsung dan tak pernah nak bagi BE. Tips dapat BE lak aku duk buat ja. Then selama tue jugak lah aku cuma dapat 1BE sahaja hari tue. BACA. Sedih ooiii. Tahun lepas aku leh colect RM1,000 kalau tak silap. Huk3. Tapi apakan daya, takdak rezeki kan. Hihihi. Apa2 pon tetap bersyukur dapat banyak nie kan. Boleh beli beras kat rumah kan? :-)


2. Says.My
Says aku suka sangat-sangat sebab tak pernah nak mengecewakan aku selama aku bergiat dalam says. Aku rasa dalam tahun nie aku dah colect dari Says hampir RM3,000 kalau tak silap la. Atau kurang sikit. Dan nilai RM245 aku colect tue aku kumpul dalam masa sebulan. Hihihi. Hampa nak daftar, hampa tengok SINI aku buat tutorial daftar says percuma. Dulu aku pernah dapat sampai RM1,000 terus dari says. Tengok ENTRY nie. Time raya hari tue. Hihihi. Kalau hampa blogger, tapi tak join says nie, memang rugi lah. Aku dah bergiat dalam says dari bulan 6 tahun lepas rasanya. Memang best! 


3. Churp-Churp
Haa nie lagi satu best. Churp-Churp. Sapa tak kenal kan. Anak syarikat Nuffnang aku rasa. Churp-Churp pon daftar free jugak. Aku buat tutorial daftar kat SINI. Dulu sebelum aku kenal ngan Says, aku main churp-churp dulu. Gila best dulu colect duit dari Churp-Churp, rezeki mencurah-curah. Alhamdulillah. Sekarang pon semakin best cuma aku ja x bergiat macam dulu sebab aku bertambah bizi sekarang. Tapi hasil dari churp-churp tak boleh lawan dari aku dapat dari Says. Hihihi. Apa-apa pon churp-churp terbaikk dan sangat comel. I like. Hihihi.


P/S : Aku bersyukur kepada-Mu YA ALLAH S.W.T yang sering memberi rezeki kepadaku. 


28 orang comel komen:

Ammar Aliff said...

tak nak belanja ke bro ? hehe ^^

Kelana Cinta said...

Perghhh...Tahniah APit!Says tu yang paling best,sambil dapat duit sambil tahu informasi terkini.Boleh la jadikan modal tulis entry baru,.

Domo Bunk said...

banyak tu apit .. belanja la kepci haah

melissa lissalalissa said...

wahh~bestnyaa., okey laa tuu bnyak income., ^^

Aiena™ said...

untunglaa~ untunglaa~~ :P

Aina Sofea said...

Okay larh tuh ... Banyak gak .. Simpan-2 ... Nanti belanja kitorang ... Oke ? Haha ..

Misz Fazie said...

tahniah lah dapat duit poket sikit kan. hehe

Faqihah Husni said...

banyaknya ._. nak sikit *hulur tangan minta derma*

Jesica정수연MeMiy said...

Kenape duit saye tak masuk2 hiihihi tahniah ahhaha

Nurul Atiqah said...

Tahniah Apit! Jangan lupa belanja tau :p

Cik Fie said...

tahniah . mohon belanja ipad ! haha :)

Nurul Filzah said...

wahh, bestnye ada duit. boleh blnja makan :)

Misz Mieza said...

Wow! Masyuk2! Belanja kepsi seketui leh ? Hikhik! ^_^

Aliz Elyce said...

Wow , Masyukk laa . Nak tanya nih , Kalau kita letak link Says dekat blog , Nuffnang tarik tak ahli Glitterati tuh ?

sa mic said...

ewaaaah syiook! Haha churp-churp gan says tulah paling senang nak collect .. tapi lagi senang dengan blin .. kehkeh

Poi Blogger said...

tahniah weh,,, ^^

Aina Hanani said...

Banyak gilerrr! TT^TT

fatehahkarim :) said...

kaya nyee !!!! hahahaha , belanja belanja >,<

Amanda Musa said...

wahh...banyak..saya punyer earning xtau nape tak naik.pelik-pelik.but syukur k. :)Http://thefunnjoy.blogspot.com

trah zain said...

waa.. meh kongsi sikit, nak buat beli baju sekolah,,haha

Remy hazza said...

alhamdulillah.....
rezeki tu....remy tak pernah merasa.....

Azhafizah Md Nor said...

bila nak open table ni incek apit?

ohcikgu said...

wahh, tahniah. tahniah.. :)

Cinta hazanis said...

wow banyaknya. :)

zana said...

best la..byk la saya hehe :P

Nurul Ain Atikah said...

untung2

Bui Junaidi said...

KAK BUI MASIH SETIA DGN NUFFNANG..HEHE..SYUKUR KAN,ADA JUGAK PENDAPATAN BERBLOG

Amanda Musa said...

awak,camne cara awk share say dengan kawan2? boleh ke kita hantar direct link kepada kawan kita guna email?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...