Last updated!

21 December 2012

Adlin Binti Abdul Jalil Menghina Islam

Assalamualaikum w.b.t dan salam jumaat :-)

Pada pagi jumaat yang indah nie, aku bersyukur kepadamu Ya Allah kerana masih menghidupkan kami lagi. Jauhkan lah kami dengan godaan syaitan. Bukakan lah hati kami.Berikanlah hidayahmu. Aminn. Aku semalam ada terjumpa ngan minah nie. Dia masih lagi wujud. Aku ingat dia dah di alam lain dah. Ingat lagi kisah si Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara yang pernah suatu ketika masuk TV3 sebab menghina ISLAM di facebook tue. Kembali lagi dia. Sesat sesat.

Wahai saudari..bolehkah ku bertnye apakah agama ibu bapamu?? Di manakah mereka?? Banggakah mereka mempnyai anak yg murtad sepertimu wahai saudari? ? Kesian mereka bila mereka meninggal dunia nauzubillah.. Apa nak jadi denganmu wahai Adlin Binti Abdul Jalil (Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara)

Sila lihat di bawah post-post wall di facebook!

Jom kita report ramai-ramai. --> https://www.facebook.com/adlinbinti.abdjalil
Sejahil-jahil aku. Sejahat-jahat aku. Walaupun aku rambut panjang, pakai rantai, hisap rokok pakai short, tapi aku tak la sampai hilang kewarasan akal camnie. Ya Allah apa nak jadi nie. Hamba-hamba telah banyak melupakan mu Ya Allah. Mereka lupa yang Engkaulah menjadikan langit dan bumi. Udara yang dihirup adalah dari mu Ya Allah. Moga saudari ini mendapat hidayah dan semoga kita semua mendapat hidayah dan petunjuk dari-Nya. Amin.

P/S : Nak drive balik kampung sebab nak tengok tok x sihat. Doakan keselamatan tok aku.


36 orang comel komen:

yangbaik said...

Rasanya tak perlu lah kot nak promote sangat apa yang ditulis tu... kelak kita yang dok tersebut benda sama yang dia tulis...

Semoga dia dikurniakan hidayah Allah dan kembali ke jalan yang benar... Ya Allah ampunilah keluarganya dan keluargaku.

Farra DeLee said...

Subhanallah! hrp2 perempuan ni sedar sblum terlambat!

Izzati Syazwani said...

Tulah namanya KURANG DIAJAR !
Kurang didikan agama. Macam tulah jadinya. Harap2 dia insaf. Nama je Islam. Ape daa.. ~

adam narzuan said...

klu dapat aku lempang je budak ni..

Azza Afdzal said...

Astagfirullahalzim..apa nak jadi la ngan dye tu..Semoga Allah bukakan hati dye supaya dye bertaubat...

Dear KHY said...

bukan fake ka ?

Kelana Cinta said...

Tunggu ko perempuan...Bangang sangat.Kita ajar dia ikut arus zaman...TUnggu2

sHaRiNa eLyaNa said...

xbertauliah btul dia ni..semoga Allah dpt menyedarkan dia

sHaRiNa eLyaNa said...

tgk burung biru terbang kat blog ini...col apit guna digi.. :D

wan namikaze said...

Assalamualaikum. Islam melarang kita hina/ejek agama lain. Adlin ni Islam ke org kafir? Baru2 ni pon ade jugak kes mcm ni. Yang ejek tu bukan org kafir tp melayu islam. Insaf2 lah.

deqjamucuxx said...

moga dia di beri hidayah ALLAH :)

yayamongekss said...

die akan dapat balasan yang setimpalnyer....insyaallah

misz aisya said...

aku penah bace website dy ni dua tahun lps. ekceli aku xfhm ngan dy ni. dy ngaku islam, tp bg gelaran bukan2 pd Allah n nabi. mental agaknye dia ni..

every sinner has a future.. :)

Iqa Syafiqa said...

nauzubillah,, smoge Allah mmbls prbuatan dia !

Phat said...

buka kan hati dia utk kembali ke jln yg betul

Ieyzartd Syahieyr said...

MASYAALLAH..
dah murtad dah budak nie...
hina ISLAM...
semoga mendapat balasan yg setimpal daripada dosa-dosanya...

Nurul Ain Atikah said...

Astargfirullah, dia ni sapa?

Nurmujahidah Ismail said...

dari dulu lagi ada pasal mak cik ni,, aduss,, kenapla dia tak kena tangkap lagi smpai sekarang ye,, dah lama sngat dah ni,, pelik sungguh,, dia sembunyi dekat manalaa,, yang lagi pelik,, ada jugak tu yang nak kawan dengn dia,, nauzubillah,, ALLAHU AKBAR!!!!

Nurul Aisyah said...

YA ALLAH..teruknya dia..

eimuizduaf said...

MasyaAllah . Mengucaplah . Berdosa besar nanti :'(

3no gr33ny said...

astagfirullah...entah apa yang dimakan sehingga gelap hatinya sebegini

Nadia Johari said...

terpernjat bile bc..tp x bc hbis sebb mcm kite plk yang ckp..smoga die diberikan petunjuk..

sa mic said...

attention seeker lagi :(

Bella Nabilah said...

teruknya..tak sanggup nak bace ape yg dia tulis tu sampai habis.. :'(

Siti Sabariah Hashim said...

dia lah hajjah sitt wuzara tu... molek x yah layan dia, dia saje nak sakitkan ati org...

★ Nurul Nadhirah Norsalim ★ said...

Teqoknya dya nie O.O

uzumaki naruto said...

Saya pelik la..pihak berkuasa tak ambl tindakkn ke?kalaw kat arab prmpuan mcm nie dh kna hukum bunuh dh!

Remy hazza said...

semoga dia mendapat petunjuk......amin

Anonymous said...

xnak bca smpai habis . Murtad ni ptt d bunuh sja ..
Nauzubillah .

Anonymous said...

Aku x sanggup nk baca habis.....geram dan sedih ada jge orang yg mcm ni....insafla sebelum terlambat......

gee said...

Moga dia mendapat hidayah dari Allah... sesungguhnya Tiada Tuhan Yang Disembah Melainkan Allah & Nabi Muhammad Itu Pesuruh Allah...

gee said...

Moga beliau mendapat hidayah dari Allah... Tiada Tuhan Yg Disembah Melainkan Allah Nabi Muhammad Pesuruh Allah.. Allah akan sentiasa mendengar Taubat hambanya... Insaflah.. Bertaubatlah...

gee said...

Moga dia mendapat hidayah dari Allah... sesungguhnya Tiada Tuhan Yang Disembah Melainkan Allah & Nabi Muhammad Itu Pesuruh Allah...

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...



Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...



Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

RadhiahIlyas 惃 said...

lagi dnia hmpir kiamat lgi bnyk org2 mcm ni. astaghfirullah.

Anonymous said...

Selepas aku meneliti, aku rasa dia ni mungkin tidak waras. Baik tidak perlu dilayan, kalau dok layan macam lagi bebal je dia ni.