Last updated!

01 November 2012

Tak Kira! Nak Beli Gak Sony Vaio Duo 11 Nie!



Assalamualaikum w.b.t

Tudiaaa.. nak berangan dah beli lappy baru. Jangan nak pelik pasaipa aku pilih brand SONY. Sebab aku memang pengguna SONY dari dulu lagi. Dripada handset sampailah ke lappy. Sekarang nie pown aku guna SONY VAIO. Dah berapa tahun aku guna lappy nie. Start dari bulan 4 tahun 2009 sampai lah sekarang. Nak masuk tahun 2013 pown. Still bertahan teguh lappy aku nie. Serius wey, pilih la brand SONY. Tahan gila kot. Sangat lasak. kenapa lasak? Percaya lah anda, lappy aku nie pernah jatuh ke lantai tanpa ada karpet taw. Kebabommmm! Nak teqeyak aku time tue. Gila. Bini 1st kot lappy aku nie. Tapi nasib bek x jadi apa2. Then 2nd pown pernah jatuh jugak dari atas katil. Pown tak jadi apa-apa, just restart ja. Hihihi. Lasak sangat lasak. Tak pernah lagi aku format lappy nie. Tue pown sebab di jaga oleh --> TEKAN.

Nie la laptop yang aku guna selama nie. Tebal & berat. Sangat berat. Hahaha

 Hari tue ada gak berangan nak tukar lappy. Teringin nak pakai Macbook. Tapi hari tue p survey di APPLE, Macam membosankan plak Macbook. OS dia pown pening dan aku dah biasa dengan windows nie. Tapi kalau nak buat editing gambar ke video ke sesuai sesangat guna Macbook. Cantik screen dia. Yang tue boleh dipuji. Smooth. Tapi la nie aku berkenan sangat-sangat dah ngan lappy satu nie. Sony Vaio Duo 11. Gila lawa wey. Boleh jadi tablet lak tue. Nie yang geram nie. 

 
Memang tak dinafikan la aku dah ada tablet sendiri tapi yang lappy nie style kot. Boleh touch2 kat screen. Memang teringin nak ada lappy camnie. Kena bekerja keras kumpul duit nampak gaya. Kena lah men says lagi nie. TEKAN taw! Target nak beli tahun depan kalau ada rezeki lebih. Insyaallah. Huh berkenan gila nie. Kaler hitam plak kan. Eh biru ada tak? Hahahaha.  Hitam lagi style. Takmau dah pakai putih, kotor. Sekarang nie pakai silver, walawey, susah mau jaga maa warna dia. Hihihihi. 
 
Aishhhh siap dapat PEN TABLET lagi tue. 2 in 1 nie. 

Ada sapa-sapa nak hadiahkan aku lappy nie tak untuk besday aku yang nak dekat dah nie. Sapa-sapa rasa nak hadiahkan untuk aku, PM ye. Nak bagi alamat umah nie. Hahaahhaa. Hope dapat la beli lappy nie. Sangat berkenan dan awesome gila. Cuba bayangkan tengah design di photoshop, pastue bosan, bukak lak facebook, tolak ke tepi ja screen tue, perghhhhhh gila style. Huh berangan dah aku. Hampa mai la berangan ngan aku sekali. Jom kita layan video bawah nie dulu. STYLE!


Maklumat lanjut layari www.sony.com.my

17 orang comel komen:

Emas Putih said...

demand gila. erk >.<

Alynn Nyzaa said...

hebat2..selamat mengumpul duit :D

nabByla said...

haha.. mesti mahalkan ? heee..

Fyfy Liew said...

Apit kita geng! Laptop sama,dan fy pun berkenan juga dengan benda ni. Tapi tak mampu lagi nak beli.

Aliff Haikal said...

Serious smart gila . kiranya dua benda dalam satu . Boleh jadi lappy boleh jadi tablet . Bagus fizz . thanks buat entry pasal ni ! :)

Aku doakan kau dpt beli benda ni . amin :)

Fendy said...

memg teringin nak guna....skrg ni guna lenovo..still tahan gak...hehe

ahsfantasy24 said...

hehe.. nampak cool.
kita pun tertarik sama :)

Lyssa Faizureen said...

elehh . sebokk je . orang nak beli ini , dia pun sebok nak gakk . werkk ! haha .

StuntWomanWho :) said...

eika pun suka sony :D dari dulu lagi suka sony :D

zaza nizam said...

memang terbaik la! :)

puteri cahaya said...

PERHHH......style2.... sila kumpul duit n bagi kat aku gak... <<--kaitan?

muahahaha.. bufday aku pun dekat da ni. sapa nak bg hadiah, pm gak eh? lalala~

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mari lancarkan program menabung.

ciksengeh :D said...

subhanallah ! smart laa ! beli2 ! hee

NUR ASMA BINTI MUHAMAD SAH said...

uih..canggih2..kumpul duit dri sekarang yea..

Maicher said...

mak aihh. stai gila! :O

Cik Kay Jue said...

walaweh...! cantik nyer..! smart... nak juga...

MawardiYunus said...

stylo gak