03 August 2012

Tutorial Komputer - Update Status Di Facebook Via Any Device



Haloo korang. Hmm badan tak berapa nak sihat sangat nie, tapi nak jugak update blog. Macam dah lama dibiarkan bersarang. Berhabuk berdebu dah nie. Dah boleh guna debu blog nie buat tayamum dah. Hihihi. Okay korang, nak ajar korang camna korang nak update facebook tetapi bukan update bodo-bodo camtue ja. Nie korang update siap sekali ngan via Ipad, via Blackbery, via segala macam via lah. 


Nampak atas tue? Apit update status di fb siap dengan via playstation 3 lagi. Amboi dasyat. Kekadang tue update via Ipad, haa mula la orang tanya, "amboii, IPAD tue, bila beli?" "chewah! dah pakai bb oo" apa yang hebat ntah ngan IPAD tue? Best ke blackberry? Tak best mana pown. Galaxy Tab lagi best. HP Nokia 3310 lagi syok! Hihihi. Takmau cakap banyak, meh sini nak ajar korang okay. Senang jer. 

KLIK LINK BAWAH DAN KORANG UPDATE LAH STATUS KORANG
Contohnya macam korang nak update status korang guna via Iphone kan, korang tekan link atas tue yang via Iphone then korang update ja cam biasa then tekan SHARE. Cam bawah nie ha :-)

Kalau apit rasa rajin nanti, apit buat via macam-macam lagi yek. Hihihi. Peace. So jangan nak bangga sangat la yang mana duk update status blackberry ke, ipad ke, iphone ke, tak hebat pown. Hihihi. Kami yang xtak semua tue pown leh via tue jugak la. Hohoho. SELAMAT MENCUBA.

15 orang comel komen:

Flavnesz said...

taktik & trick fb.. thanks apit.. nanti nak try..XD

Erika Azmi said...

haha..macam2.....

Si Matatajam said...

Amboi dik..terbaik trick tu...

Unknown said...

Wow.. Nice tuto :) Thanks abang Apit ^_^

Leeza Dayasari said...

waaaa mantap sih...

Unknown said...

wah!bukan main ye..hehe..boleh cuba ni (:

Unknown said...

hafiz dah cuba tadi,tapi napa yang BB dia kuar via iphone je?bukan bb?hehe..

FIZGRAPHIC said...

sory2. dah betulkan link tue semua. hihi. kesilapan teknikal.

Auni Soffiya said...

ewah ! skrg ni jgak sy cuba..muehehe

Mawardi yunus said...

nice sharering bro... hhu

Shida Radzuan said...

hehee..dah tau dah pasal ni haha..seronok je men via via nih hehee..
apit..lpas raya shida upgrade blog apit k :)

Unknown said...

hehe..ok..thanks (:

mimiey rahman said...

hehehe....cantik !! kita yg xmampu pn blh via gadget2 tu sgala gak...kih3

admin said...

uish, bestnye. O.o

Anonymous said...

via samsung x de ke hahaha