Baca Entry Latest Nie Jugak!

29 August 2012

Freebies Doodle Couple (Merdeka 2012)

 31 Ogos 2012 dah nak dekat. Kita nak sambut Merdeka kan. Tapi confius plak tahun nie, kita banyak sangat tema dan logo merdeka. Hahaha. Pening dah. Whatever lah. Apit dah siapkan doodle untuk merdeka tahun nie. nggap ja suami isteri yang sambut merdeka nie yek. Hihiiihi. Dah 55Tahun kita kecapi kemerdekaan di negara Malaysia nie. Alhamdulillah. Meh la kalau nak amik doodle nie. Silakan. :-)
Klik Gambar, Right Click Dan Save Image

Tetapi sekarang nie banyak plak pendatang asing kat Malaysia macam Bangla, Nepal, Mnyanmar, dan ramai warga asing ang menetap kat sini. Yang peliknya mereka mempunya IC sendiri lak tue. Amboii haih. Senang nya dapat IC kat Malaysia nie. Warga asing senang dapat IC, tapi ada rakyat Malaysia sendiri yang tinggal di pendalaman, di estate samapi sekarang ada yang x dak IC lagi. Kesian anak-anak takleh sekolah, kemanakah kerajaan yang ingin menepati janji tue? Rakyat sendiri taknak tolong, yang diorang tahu, projek billion2, bla bla bla.. Harga barang naik dan kos hidup rakyat tinggi camna lak? Anak muda yang graduate takdak keja camna? Merdeka dah 55tahun tapi macam mengemis di negara sendiri. Tepuk dada tanya diri sendiri. :-)

20 orang comel komen:

Sue PeLik said...

merdeka!!!! hihihihi

Fiza Suhaimi said...

Alolo comeyynyee ! :D

Iza Zaty said...

wahh.. omeinye doodle.. amek satu ;)
#jemput dtg ke blog baru zaty T_T

NURUL ◕‿◕ said...

ambik 1 ye! ^^ terima kasih~

eyka said...

tau tak apa apit..dah byk sgt dah warga asing kat negara kita ni..dah lah menumpang,lepastu buat jahat kat negara kita pulak tu.. anyway,kita amik dua doodle ye.. warna pink dan biru... ^^v

rafflesia said...

alahai comelnya.. amik 1 :)

AmirahSyafiqah ♥ said...

comelnya :)

wanizakaria said...

betol.mengemis di ngeri sndri sedngkn pndtg asing kaya raya dtg sini

miz ruha said...

betul tu apit.
pendatang asing makin ramai.
kalau naik bas, penuh dengan bangsa asing aje.
tinggal kat negara sendiri tp mcm tinggal kat negara asing.
takut nak keluar.

comelnya doodle... :)

NuRuL said...

warga asing terlalu banyak di Malaysia ni.

sampai kita sendiri confius ni Malaysia ke indon / nepal.

huhu

iWani'S said...

ambil 1 ye,thanks :)

ayut said...

:) mmg byk pon warga asing yer..mmmm

zaza nizam said...

nak..nak..tq

Phat said...

31 bulan 8 57 hari mulia negara ku merdeka merdeka!!!

Pecinta pink^^ said...

apit,kita amik kaler pink eh..maseh..slmt hari merdeka :)

cikmisi leen said...

apit, cikmisi ambik satu kaler merah,, hehe > nk msukkan lam entry.. kah3 ~ tenkiu apit :D

LeSung baTu said...

saya amek 1..hehehe

hanniz said...

bestnye...

hanniz said...

salam...doodle graduation ade tak?da nk convo nih...hehehe...

atikah elias said...

merdeka !! hehe bang saya ambil header tu eah . hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...