Last updated!

01 June 2012

Tempahan Doodle Majlis Konvokesyen



Assalamualaikum w.b.t

Hai korang. Selamat petang dan salam jumaat. 2hari lepas dapat order dari sorg nie. Dia nak apit lukiskan cartoon graduan untuk mahasiswa or mahasiswi yang nak konvo nanti. Dia bagi hint nak graduan tersebut pegang papan putih dan dari kiri perempuan freehair, lelaki dan akhirnya muslimah. Masa starting nak lukis tue, serius idea xdak nak lukis. Blur camna nak mulakan. Lepas try drawing, akhirnya jadilah doodle tue. Okay lah kan --> http://bit.ly/NC4VPL


Masa starting buat tue, hanya buat badan sahaja. Kaki tak wujud lagi. Sebab akan diprint dibaju kata orang yang tempah tue. Lepas tue, dia nak kaki plak. So teruskan lah drawing kaki untuk doodle2 tue. Sepatutnya kena cas lebih lah sebab ada tambahan, tapi takper lah. Hihihi. Sedekah jer lah. Then siap lah.

Pastue teruskan plak untuk doodle graduan muslimah. Yang nie pown blur jugak nak mulakan camna. Tapi lukis yang single lebih cepat siap daripada doodle mula-mula tadi. Terima kasih kepada web deviantart dan dragoart yang banyak membantu mendapatkan idea2 untuk melukis. Then hasilnya --> http://bit.ly/NC4VPL


Rasanya doodle yang single tue lagi cantik. Berkenan la plak di hati. Hihihi. Pada asalnya apit memang tak pandai nak drawing langsung kat Adobe Photoshop. Serius. Apit banyak belajar kat DVD Top Secret Photoshop. Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal tue, meh tangok sini --> SINI. Hmm okay, tue saja. Komen lah gambar2 kat atas tue ye. Peace. Salam.

20 orang comel komen:

!em@ GurLz said...

chumel x2
iema ske yg single tu ^^

Iza Zaty said...

wowwwww , cantek gilee ! pndai abg Apit buat ><

Adi_Putra772 said...

wah...buleh buek untuk PokCIk nay sokali ni....

http://dihujungpen.blogspot.com/2012/06/perlawanan-persahabatan-malaysia-vs.html

Jom Sokong Malaysia Malam ini....Komen+ Follow...PokCik akan menyusl dari sini ya...

SHaRfynaRz SHaRfniE said...

yg single tue lagi cun =)

|shuhadaothman|TM said...

comel :) tapi cek pling berkenban yg kedua tu. hehe

Cahaya ツ said...

cantik la yg single tu, kalau saya dah graduate nanti nak tempah jugak bleh?? hehe :) anyway...ur so talented ^^

Cik Eiyra said...

siyes cntik :)

eyka said...

Cantik ,, cute .... kita pun berkenan gak dengan doodle yang second tu ... :)

hawa said...

wah >_< teror lerr dy buatt :):)
nanti 5 taun lagi , tolong lukiskan
untuk sy jgk yeee :p

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhhhhhhhh !
cantik menarik =)

BlueiceButterfly said...

~sangat cantik..berkenan pulak..hehe :)

Yui Bieyna said...

Wah !!! Yui nak tempah jgak...

Hewhewhew... kalo kat-U confirm Yui tempah...hikhik !!

AlyaaIBH said...

suka yang single tu! cantik. :)

Cik Semut... said...

santek2...

NIA SI DRUMSTICK said...

wahh..nnti nk 1 la..yg single tu..hehe..kt pon dh nk grad ni..heheh

cik eiyQa said...

cantik! apitt buat la freebies doodles ni..dah mula jatuh cinta ni haha!

Busyra Bt Takiyudin said...

comelnya...

Emma said...

pandainy apit lukis! hu3.. jeles3... yg pic ke 2 tu lawa...

♥ Ain ♥ said...

srius cantekk . kalo dah tgnn bseni buat apee pon cantikk :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Hawatlah comel2 sokmo ni semua...