29 June 2012

Irma Hasmie Kini Sah Bergelar Isteri Kepada Reza Syah

Pelakon dan pengacara, Irma Hasmie, 30, sah bergelar isteri kepada ahli perniagaan, Reza Syah Azmeer Mohd Redzuan, 31, dengan sekali lafaz. Lihat sini --> http://bit.ly/L10a6e Majlis pernikahan mereka diadakan di Dewan Persidangan, Kompleks Perbadanan Putrajaya di sini kira-kira pukul 3.50 petang, Jumaat.


Pasangan tersebut dinikahkan sendiri oleh bapa Irma iaitu Ibrahim Othman di hadapan Penolong Pendaftar Nikah Cerai dan Rujuk Putrajaya, Mohd Redza Ahmad. Majlis pernikahan kedua-dua mempelai dihadiri kira-kira 300 orang jemputan yang terdiri daripada kaum keluarga pengantin kedua-dua belah pihak dan wakil media. Pengantin perempuan menerima tiga dinar emas sebagai mas kahwin sementara wang hantaran dirahsiakan jumlahnya daripada pengetahuan umum.
Dalam pada itu, pihak perempuan menerima 11 dulang hantaran daripada pihak lelaki dan dibalas 13 dulang.Selain sebentuk cincin, antara barang hantaran lain yang diberikan Redza kepada Irma termasuklah sirih junjung, manisan, jam tangan, tas tangan, coklat dan set mandian. Lihat Sini --> http://bit.ly/L10a6e Manakala Irma membalas sirih junjung, sebentuk cincin, Al-Quran, sejadah, kurma dan komputer riba. Majlis resepsi kedua-dua mempelai akan diadakan pada 1 Julai ini di Dewan D2, Malaysia Agro Exposition Park Serdang (MAEPS) pukul 8 malam.
Sumber dari : www.rindok.com

5 orang komen:

Azza Afdzal said...

wahhhh tahniah2...
semoga berkekalan....

Unknown said...

hehe...same cantik same padan :)

Mawardi yunus said...

sama padan. moga berbahagia ke akhirnya

Unknown said...

moga bahagia hingga hujung nyawa...

Nur-nba said...

Salam. Tahniah buat Irma.. Sama cantik, dan sama padan. Moga jodoh mereka berkekalan dan bahagia hingga ke hujung nyawa.