Baca Entry Latest Nie Jugak!

02 January 2012

Tutorial Blog - Lagu Youtube Comel di Blog



assalamualaikum dan salam blogger kat korang semua..
okay entry nie nak ajar korang camna nak buat lagu youtube macam yang apit buat tue..ada button pause jer..boleh pause dan play..
camna nak buat? ha korang kena ikut step kat bawah nie okay

1. mula2 sekali korang bukak youtube dulu..
2. search lah lagu apa yang korang nak ye..
3. click lagu yang korang nak tue, pergi kat URL atas tue

4. eh sebelum tue korang bukak Dashboard > Log In > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript dan korang copy paste code kat bawah nie
<object width="30" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0G-Txt6lVOY?fs=1&amp;&amp;autoplay=1;hl=en_US&amp;rel=0" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><embed src="http://www.youtube.com/v/0G-Txt6lVOY?fs=1&amp;&amp;autoplay=1;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="30" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object></div>
WARNA KUNING = masukkan code lagu youtube tadi *2 tempat*


5. Pastue korang SAVE dan view blog korang. Jadi tak? sory kalau tak jadi. apit duk tukar2 lagu camnie jer..hihi..peace..

SELAMAT MENCUBA!

9 orang comel komen:

Qilaqi said...

thanks abg apit ..
saya dh try, jadi :D

☯Kiroro Shinako ツ said...

Tak jadi lah apit ... dye jadi kat belah sidebar kanan .. sobsob sedih nye .. :'(

Hafizzi Aziz said...

☯Kiroro Shinako ツ : memang la jadi kat sidebar..apit juz ajar buat button tue ja..kalau nak letak kedudukan cam blog apit, kena boh code floating button.. :-)

siti said...

cm ne nk wat autoplay lak..???

jijah said...

thanks apit..da jdik he2...

Aina said...

tima kasih ye, singgah la kalu nk mndengarnya, ^_*

nur hidayah said...

thanx.. da jdy ^_^

Norsaadah Abd Jalil said...

dah buat dah. thumbs up for you ;)

n-u-r-u-l said...

TQ for the share

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...