Last updated!

11 January 2012

Kenapa Aku Setia Menunggu Samsung Galaxy Tab 7.7

salam blogger  dan salam sejahtera kat korang semua..
okay dulu apit dah pernah buat entry pasal tab 7.7 dari samsung nie
ada yang tak alert lagi kan pasal tab nie sebab belum di malaysia
entah bilan nak berada di pasaran Malaysia tak tahu lah
still menunggu lagi tab 7.7 nie..u know why? ada banyak sebab!
ada gak membe2 suh amik jer tab 7.0 plus tue..tapi taknak..
sebab still tunggu tab 7.7 nie..harga dan bila keluarannya, i dun know..
tapi kalau dia punya price mahal dari 7.0 plus..memang xnak lah..
tapi kalau price tak cecah 2K memang niat nak amik lah..
sempat lagi kot nak simpan duit lagi sikit kan..hihi..rezeki lebih..
okay okay..apa yang besnya tab 7.7 nie..ada banyak okay!
mesti pengguna tab model 7.0 plus sedikit kecewa kalau tahu tab 7.7 lagi power spec dia kalau harga lebih kurang sama kan..wait n see lah..
korang boleh usha dulu spec kat bawah nie dalam family tab!
credit gambar to : soyacincau.com


apa yang specialnya tab 7.7? korang boleh tengok sendiri lah kan.
sebab tue apit still nak tunggu tab nie berada kat pasara Malaysia
Samsung Galaxy Tab 7.7 nie dia punya size tak besar dan tak kecik
of coz display dia Super Amoled Plus..wow! its cool...
dia punya pixel pown lagi clear macam tab 8.9 dan 10.1 okay..
1280 x 800..kan lagi clear dari tab 7.0 plus kan..giler cool!
most important, processor 1.4Ghz. terlaju dari family tab yg lain okay
Storage lak boleh support sampai 64GB..tab lain just limit 32GB shj
boleh lah download application n games banyak2..hoho..
dan microSD jugak ada..senang lah nak tengok gambar dr DSLR apit
dari segi ketebalan, lagi sekali dia menang..paling NIPIS!
nipis wey..7.89 mm ja..paling nipis dari family tab yang lain..
dan ia jugak yang paling ringan antara semua..hebat kan..
kepada pengguna tab yang lain, sila JELEZ okay..hihi..
kalau xmau jelez, trade in jer tab korang bila tab nie ada kat malaysia
tapi tue lah..mesti ia agak mahal dari tab 7.0 sebab spec yg hebat
tapi kalau lebih dari RM2K, memang tak amik kot..x baloi lak
hope harga tak lah melambung2..please ye encik Samsung yang kacak
dah google, ada yang cakap bulan Januari or Februari tahun nie
just wait n see jer lah bila tab 7.7 nak berada kat pasaran Malaysia
untuk keterangan lanjut boleh ke SINI terus okay!

9 orang comel komen:

hazz death said...

hoho.. harap2 ble update dia pnya OS pi Ice Cream Sandwich.. huhu... tp sure bleh ni... hoho

Potrait Admirer said...

Salam bro..nice info..

Cikgu Azim said...

pergh mmg best la samsung ni huhu...fiz, jom exchange link nk?

ahsfantasy24 said...

teringn gak ngn samsung ni,
tapi kena blajar mnabung la, hehe..

Iqvar Mohd said...

lerr..saye dah beli TAB 7.0 PLUS..minggu lalu..tak taw plak ada 7.7 kan..yng saye nmpak tuw TAB 7-TAB 10.1

~Nana BamBam~ said...

funtion hp samsung galaxy tab 7.7 nie sama tak engan samsung galaxy tab 7.0 ?

khairul said...

hang pki dulu..pastu cerita kat aku..leh gak nk sambaq ni

Aida Omar said...

aiseyman rezeki tak melimpah ruah lagi nak angkat satu.. tak pela tompang apit punya la.. boleh? hehe

Mr DBL said...

dah beli ke 7,7 tu....<<apa citer??aku pun tengah fikir2 nk beli.mana best ngan galaxy note??