Last updated!

02 January 2012

Kalimah ALLAH di Plastik Kek! ALLAHUAKHBAR!!

salam blogger kat korang semua..salam sejahtera ye..tadi ada la belek2 kat dalam laptop nie kan..tengok balik gambar2 time study kat poli dulu..eh2 apit poli ke dulu? yeee..saya study kat poli dulu..study kos lain, tapi minat kos lain..aduhai mak..tapi xperlah kan..dapat ilmu tu..eh eh dah tersimpang jauh lak..

apit nak cerita sikit pasal satu kejadian yang terjadi kat rumah sewa apit dulu ngan geng2.. korang nak baca or tak, terpulang lah..tapi ini memang betul2 terjadi kat kami taw. teringat balik masa kami duk rumah sewa dulu tue. Malam tue kami lepak2 pergi GIANT, saja jer nak beli barang2 yang dah abis kan..ubat gigi la..sabun la..(sabun di bilik mandi) then coklat lah..macam2 lah..pastue apit n sorg lagi membe (FAHMI namanya) ternampak satu kek coklat nie (korang pown pernah beli rasanya) teringin jer tengok kan..check2 harga jer, RM9.90..ape lagi..rembat lahh 10! eh satu jer..kih3.. murah kek tue..sesuai sangat ngn student cam kami nie..pokai..kuang3..so belilah n balik ke rumah.. 
*gambar kek kat bawah nie*
Sesampainya kat umah, ape tunggu lagi..terus jer serang kek nie ramai2..siap menyanyi lagu Hepi Besday To You lagi ramai2..ntah menyanyi kat sapa ntah..padahal bukan besday sapa2 pown hari tue mahupon besok atau lusa or tulat..hahaha..so kami menyanyi lah utk membe kami sorg nie walaupon bukan besday dia..(nama dolah) pastue men suap2 kek bagai..alahai..tapi suap denagn rakusnya lah..hoho..then dah abes makan..standard umah sewa lah kan..terus jer tinggal sepah apa semua..(maklum lah rumah bujang)..korang layan dulu video kami kat umah sewa dulu..abaikan apit yang berambut pendek dlm video tue..lawak jer tengok masa muda2 dulu (eh dah tua ke skang)..


keesokkanya pown kami pown pergi la kelas kan..then nak dijadikan cerita, lecturer lak x datang kan..kelas lak satu jam..so buleh r rilex jap kan sementara tunggu next punya kelas..pastue tetiba perut apit sakit..alamak! nak kena melabur la plak..so apit ngan membe lagi sorang balik r jap ke rumah, semata2 nak berak ja pown,.ceh..bukan x nak membuang kat toilet poli jer, tapi biasalah tandas awam nie..kureng menberansangkan..hahaha..kami pown balik lah, merempitt tue..hoho..

sampai jer kat umah, melabur dah abes..turn membe lak pergi melabur..tengah apit nak siap2 nak ke kelas balik, tetiba jer terpandang plastik kek (penutup kek) yang kami makan semalam..nampak dari jauh..tetiba jer apit terus terkedu..then terkeluar dari mulut "ALLAHUAKHBAR!!"..terus jerit pangil membe..kami pergi angkat plastik kek tue..kami perhati betul2..memang kalimah ALLAH terbentuk..coklat kek tue membentuk kalimah ALLAH..korang tengok lah gambar kat bawah nie..gambar original nie kami tangakp sendiri..
nampak real ja kan? huh..ALLAH MAHA BESAR..memang meremang bulu roma gak la bila tengok camnie depan mata kan..selalu duk tengok kat internet jer..yang ajaibnya kan, bila kami tengok..semut penuh kat lantai makan sisa coklat yg dah jatuh semalam..tapi, dekat plastik tue, langsung x kacaw..sekor pown xdak..korang bayangkan lah..huih..x terkata pa2 kot..hahaha..lagi best, kami gantung plastik tue kat tempat khas..setahun kami duk rumah sewa tue..sisa coklat tue still kekal jer kat plastik tue..sekarang nie tak tahu lah siapa penyewa kat situ..kami gantung jer kat situ.. bagi orang tengok.. hmm itulah kekuasaanNya..TAKBIR!


19 orang comel komen:

cik aJ said...

memang hebat kuasa Allah

Suraya Aris said...

Subhanallah !!!!!!!!!!!!!!
simpan baik2 tau plastik kek tu :)

mankete said...

Allahhuakbar. tanda kebesaran Allah pada setiap hamba nyer..

Aisya said...

Allahuakbar. seronok kalau dpt saksikan depan bijik mate sendiri kn (;

keri ikhwan said...

kuasa Allah, bila2 masa, dekat mana pun bleh nmpak bila Dia nak tunjuk dan kita sudi membuka mata.. best entri nih.. :)

Aina said...

Hanya org yg terpilih saja yg bpeluang tgk kejadian2 mcmnie, ^_*

Hanis Afiqah said...

Ya Allah, subhanallah.. giler lah. naik blu roma..

anis hanalisa said...

allahuakbar. maha esa ya allah :D

husnazahidi said...

subhanallah! msti tkjut gila kan??
slalu tgk kat tenet jee..

btw..kek tu mmg femes pon..haha..
sbb mrah..

ct kamaliah said...

Allahuakbar..meremang bulu roma baca..

misz_eyza said...

Subhanallah Maha Suci Allah...ciptaan Dia untuk kita ambil iktibar.

yura said...

ciannye potong gne pisau 2 hehehe

anticristo said...

yang x tahan tu sebuat allah akbar la..
ye ka ang ni??
hahaha...

miSs aMaL said...

subhanallah.hebatnya kuasa Allah kan..:)

Misz Azney said...

subhanallah. . .beruntung apit dpt nmpak kn. . kuasa allah kn. . .

NURIN AFFIRA said...

subhanallah sungguh besar kuasa ALLAH .

Cikgu Azim said...

subhanallah http://takmungkinbenar.blogspot.com

Cikgu Azim said...

mantap :)

Cikgu Azim said...

mantap :)