Baca Entry Latest Nie Jugak!

29 January 2012

Cara Download Subtitle Untuk Movie

salam blogger dan salam sejahtera kat korang..
hari nie nak ajar korang camna nak download subtitle..
korang mesti ada masalah xdak subtitle bila tonton movie kan..
okay senang jer caranya..korang boleh download subtitle..
camna caranya? jom kita tengok sama2 k!
kalau nak download movie kat SINI

1. korang boleh download subtitle di subscene.com
2. korang masukkan tajuk movie yang korang nak kat situ.

3. Then korang pilih la subtitle bahasa apa yang korang nak! KLIK.
4. Pastue korang download lah subtitle tue. Contoh kt bawah.

5. Then tak sampai 3 saat, dah siap download kan. Then korang extract dulu.

6. Sekarang nie korang kena pastikan name bagi file subtitle dan movie sama. Kat bawah nie contoh file x sama, jadi bila korang Play movie, subtitle tak detect taw.

7. Korang rename bagi sama kedua2nya cam kat bawah nie.

SELAMAT MENCUBA DAN SELAMAT MENONTON.

18 orang comel komen:

eizrul eizad said...

thankz ye..

http://dazzilurzzi.blogspot.com/

LyNdA Aziz said...

oooo . thankss . baru tahu nie

MaYa MustWany said...

terbaikla..

Mie Hishamuddin said...

oh tq! sllu bengan sorang bila tak dapat tangkap apa orang dalam movie tu cakap..haish..

3no gr33ny said...

ooo berguna ni..toche2

Mohd Norafzal said...

trimas pitt :) pasni takyah na traslate sendirik :D

Nisa Greennnpanda said...

owh..camtue eh?
kalo utk movie jpun/korea leh x? ^_^

Hafizzi Aziz said...

Nisa Greennnpanda : kalau search jumpa ceta korea tue, boleh la.. :-)

nur idzlyn said...

terima kasih sbb sudi berkongsi mlumat.. =)

Ziera Ieyah said...

bgus la. sblum nie xpnh dpt crik subs yg btol huhu tankz :)

Naim said...

apit subtitle BM x de ek

zoobear said...

Sesiapa nak subtitle korea dalam bahasa melayu boleh la download di sini http://mykdsubs.blogspot.com/. Follow, request subtitle, dan promote sekali ye..

najihahfara said...

apit. nak tanyalah. mcm mana nak adjust kalau subtitle tu keluar lambat ye..

najihahfara.blogspot.com

Anonymous said...

Thanks Apit!!..Baru larh boleh buat citer

Anonymous said...

Kalau dia kluar extract all nk buat cmmn ye?

Anonymous said...

THANK YOU SO MUCH YER ATAS PERKONGSIAN ILMU NI.RUPANYA SENANG JE..SHARING IS CARING

norfaridah lokman said...

tumpang tanya subtitle untuk filipino punya citer tak tau kat ner nak cari? x kesah la eng sub pun boleh jalan jer tapi memang susah nak cari sub untuk drama be carefull with my heart berbulan cari die ada 477 ep

onies 8586 said...

kenape xleh pn play.. dh ekot step tu x leh pn??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...