Iklan Terbaik Bulan Ini!

Baca Entry Latest Nie Jugak!

27 January 2012

Bermandi Manda di Bukit Merah Laketown Resort di Perak

salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua ye.. entry nie nak ceta sikit lah pasal apit pergi Bukit Merah, Perak hari rabu lepas tue. sehari tak update belog hari tue..kih3..biasa lah kan, dah cuti, of coz lah nak pergi berjalan punya dengan kawan2..  Ada membe dari Perak, Kelantan, Alor Setar.. pukul 9.30 pagi kami berkumpul kat Stesen Bus Kulim sebab nak berkonvoi ramai2..kang sesat tak pasal2 lak (bajet nak pegi Dubai). Then lepas sarapan apa semua, 10.45 camtue gerak ke Bukit Merah. Dari Kulim nak g Bukit Merah maybe amik masa dalam sejam lebih kalau keadaan jalan x sesak. kami berkonvoi, so dalam sejam setegah camtue, kami sampai sana. taadaaa..dah pown sampai..layan gambar dulu jom!


bila sampai jer, terus lah pergi beli tiket kan.. kami amik pakej mandi jer sebab kami tak bermalam kat sana. So harga untuk pakej waterpark hanya RM29 sahaja. tak lebih tak kurang. lepas beli ticket, jalan nak masuk dalam tue macam2 barang yang dijual kat situ, korang boleh la nak beli barang2 dulu ke kan. Kalau lapar lak, food court dalam tue pown ada. Kitorang just lalu and beli air jer, then terus ke bilik persalinan sebab nak tukar baju mandi..so bermandi lah kami sepuas-puasnya..hahaha..jom layan gambar2 kat bawah nie..

berpasangan gitu..apit jer x bawak pasangan apit (ada awek tapi mengaku single) kuang.. awek keja la..tue x dapat join.. lepas tue kami naik2 yang gelongsor2 tue..ada yang best tapi ada yang tak best, air gelongsor tak laju.. turun pown slow jer..boring sesangat lah..hoho.. dulu lagi best dari sekarang..apit dah pergi bukit merah nie dah 3kali rasanya.. masa pergi kali kedua ngan membe2 lagi best.. kali ketiga ie kurang best sebab mainan dia banyak yang dah hampeh..huhu..tapi pape pown enjoy ja..kih3.. better dari Lost World Tambun.. then apit bergambar dalam air lak taw..tak caya? jom layan gambar apit menyelam dalam air..peace..

hmm itu jer lah yang nak story mory kat korang pasal cuti hari tue. Korang pergi jalan mana? share2 lah kat belog. hihi. hmm okay korang, thanks eyh sudi luangkanmasa baca entry nie. jumpa lagi ye..peace..babai korang..assalamualaikum..

13 orang comel komen:

Putry said...

wah bestnye apit..putry tak penh sampai sini.. just waterpark gambang kuantan je hekhekhek

AmirahSM said...

mesti telan air byk kan..haha

.*.WiE.*. said...

wah.. bestnya main air ye.. saya pernah pegi 1x.. memang best kat situ..

shida'R said...

smile :) peace ^_^

fatin amalina husna said...

huk3..x pnah smpai sana lg..

larr..konvoi dri stesen bas kulim upanyaa..dkat je tuh..asal x amek hsna skali..hak3..

poohrist said...

best jugak sekali sekala bercuti kt waterpark kan..
walupun rumah dekat dengan bukit merah tapi dah lama tak jejak kaki dekat sana..hikhik

MaYa MustWany said...

terbaik la..kalau mas dah lemas dah..
blup..blup...blup..help..help..hahahaha

nurmujahidah said...

muja dah pernah pegi sana time sekolah rendah dulu,, mmg best,, dari pgi smpai ptg dok main,, lost world tu time sek men,, best gak,, muja lost world,, kih3

Feza said...

kampung saya dekat sini. hari-hari lalu BMLR bila nak g kedai. hehe

Shamira Farina only . said...

haha,,dekat betul dgn rumah (:

MisS NaSiHa said...

laaa..dekat sgt ngn rumah..nnti mai g habaq la..bleh mkn ikan sepat kering..pekasam..ikan kelisa celup tepung..haha :P

Munir Munir said...

Like...sok p

Munir Munir said...

Like...sok ptg nak p lg...
Dlu p bw anak 6bln...
kali ni bw 2 dh...hehehe...
Msti my daughter suka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...