Baca Entry Latest Nie Jugak!

11 November 2011

Tutorial Photoshop - Warnakan Anak Mata

salam blogger kat korang..haii semua..
korang dah belajar kan nak besarkan anak mata kat tutorial SINI?
dah cuba? menjadik tak? confirm menjadik punya kan..so simple kan..
okay..datang pulak ngan idea baru..warnakan anak mata lak..
step yang sama macam korang nak warnakan rambut..
camna nak warnakan rambut korang? tengok tuto SINI lak..
okay skang kita belajar lak nak warnakan mata korang..
so tak payah pakai lens dah la pasnie ye wahai kaum hawa..

1. Open Adobe Photoshop korang dulu cam biasa..
2. Jom kita tengok Top Secret Adobe Photoshop kat SINI
3. File > Open n pilih la gambar korang tue okay..


4. Then korang pilih Quick Mask Tool dulu okay. pastue baru korang pilih size brush korang untuk hightlightkan anak mata korang tue jap g..


5. Pastue korang teruskanlah highlightkan anak mata korang tue. Contoh kat bawah.


6. Pastue dah abes hghlight tadi, korang klik balik quick mask yang kita tekan mula2 tadi tue, then automatik akan ada garisan putus2 kat gambar korang tue kan.


7. Now, korang klik Select > Inverse. Contoh kat bawah nie.


8. skang nie klik Layer > New Fill Layer > Solid Clour.


9. automatik akan kuar pop up window kan?kat bahagian Mode, pilih Soft Light taw!


10. Lepas klik OK tadi, korang boleh la pilih warna anak mata camna yang korang idam2kan tue, senang dan mudah kan? SELAMAT MENCUBA!



13 orang comel komen:

Puteri Iqa Izyan said...

dah pernah buat. hehehe. :D

eika_feyzah said...

tuto yg menarik...:)

eszyamin said...

cam comel jer ada mata kaler2..hehehe..thanx for sharing.

Mira Adzlia said...

wah..xyah ssh2 pki kontek lens..hihi :p

rabiatulaini hashim said...

wahh.. nk cube la.. :)

Syarifah Nur Safiqah SH said...

nie guna Ps cs brape ?

miSpYeja said...

dah pernah uat un hukhuk..stdy pakAi bdew alah ni la.. hukhuk

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

nak buat warna pink la..

MaYa MustWany said...

tak merasa pakai c.lens,pakai p.shop pon jadi la kan.hihihi
adess gempak baju apit

Anonymous said...

Excellent wordpress web site right here.. It is tough to locate top quality creating like yours nowadays. I truly recognize individuals like you! get treatment

ASHIKIN AZMI ~ said...

menjadi tapi x nampak sgt lah.. ekin wat mate wane biwu.. huhu

Fieka said...

camne nak highlight anak mate eh?? tak tahu laa.. pliss tolong :)

Nurul Ain Atikah said...

emm, tapi macam mana nak bagi dia jadi real ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...