Baca Entry Latest Nie Jugak!

06 November 2011

Tutorial Photoshop - Cara Buat Shape/Bentuk Comel

salam blogger kat korang semua..
tengah mood raya ke tak? raya haji tahun nie cam tak raya lak..
cam sunyi jer..maybe kat taman nie sunyi kot..
apit x balik kampung..cuti kejap jer pown..
hmm okay lah..tengah boring2..jom kita men ngan photoshop nak tak?
apit ada buatkan tutorial simple untuk korang..
boleh la kalau korang nak try..3minit dah cukup untuk try..
korang, ada apa ye kat >> SINI..

1. Bukak la Adobe Photoshop korang dulu..
2. Then Open la File gambar korang ke..nak create file baru pown okay..
3. Pastue korang click kat Custom Shape Tool kat tepi tue..


4. kat atas tue pown kena klik gak taw. Then klik Shape. Pstue ada anak panah kecik kat tepi tue kan? ha klik situ then korang cari ada tak ALL? ha klik situ. 


5. before korang nak buat shape tue? Korang buat layer baru dulu. Create new layer dulu ye. Korang tengok jer contoh kat bawah nie okay.


6. dah boleh? pandaiii..SELAMAT MENCUBA!


7 orang comel komen:

Ah Long said...

haaaaaaa , Terbaik apit.

hawiz said...

good..byk membantu..suke2!..klo bolah nak lagi...boley?

Atin Tory said...

ehh?? mane dpt shape 2?? kat photoshop sy xde pun??? kne downlod ke??

Eyla Elarine said...

yeahh , dah belajar bnda baru dkt ps :) thanks

Eyla Elarine said...

yeahh , dah belajar bnda baru dkt ps :) thanks

★ ɥɹɐן ɐʎɐʎ said...

Thankz ., Baru thu . :D

lina lilo said...

Wah takdala susah pun..aiyoo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...