Baca Entry Latest Nie Jugak!

10 November 2011

Tutorial Photoshop - Besarkan Anak Mata

salam blogger kat korang semua..
hmm rasanya dah 2,3 hari apit tak update blog nie..
hmm sibuk sangat..tak sempat nak hadap laptop sangat..
okay lah..so malam nie terpikir lak nak buat tutorial photoshop..
mungkin ada antara korang nie yang dah tahu cara nie kan..
maybe newbie dobe nak belajar ke kan..meh nak ajar meh..
apit nak ajar cara besarkan bolat mata korang tue..
jom kita belajar sama2 jom..peace..

1. Open Adobe Photoshop korang dulu k..
2. Kalau korang nak belajar cara senang, tengok SINI
3. klik File > Open > Pilih la gambar korang tue..
4. contohnya apit pilih gambar apit kat bawah nie okay. Abaikan bibir sexy tue. 


5. Then korang pergi kat atas tue, pilih Filter dan cari Liquify ataupown korang click jer terus kat keyboard korang Shift+Ctrl+X..


6. Then terus korang ke satu window baru kan. Korang amik Bloat Tool kat tepi tue. Pastue pilih la size brush korang then terus g klik kat anak mata korang tue..


7. Ha korang nampak contoh anak mata apit dah besar? Bila dah siap, terus jer klik OK..


8. So siap lah. Kn besar anak mata tue. SELAMAT MENCUBA!

17 orang comel komen:

Oh Hani Rrisffa said...

hahaha..comelnya tgk!

Kazen said...

jd laki cute lak...haha :p nice tutorial

atien said...

wah cute... kene cuba niey...

chekgu kechik said...

menarik..nak cube la..hehe..

cx's said...

comelllnnyeeeerrr :) suke photoshop tp complicated untk belajar step2 die. heee.

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

wit..wit mcm heliza helmi sudah:))

CynthiaShin 欣倪♥ said...

To dia comel gila mata you hahahah xD

sis92 said...

adakah heliza juga guna photoshop utk matanya hahaha :D

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak comelnye :)

Nurul CLumsy Gurl said...

chumel la m,ate tu... ha3... mcm baby da tngok... =p

3no gr33ny said...

ilmu baru ni..tq

mayasufi said...

cumil la bibir sexy 2...
hehehe
nice tutorial...

ASHIKIN AZMI ~ said...

menjadi2 .. yay !! ^^

Muslimah InsyaAllah.. said...

haha, kelakar betul lah bila muka apit ade mata besar .. haha... tp comelll .. ^_^

Isi Hati Saya :) said...

wah comel nya abg apit. btw tq abg apit. sekarang .. baru tau kwn saya edit rupanya .. ingatkan real tq dh jadi.. sebenarnya .. saya x reti guna photoshop .. saya tengok photoshop mcm x best jew bila tengok blog abg apit terus pandai guna .. Ps .. abg apit buat x tutorial cara buat cursor nama ? kalau x buat .. boleh tolong buat .. kan ?? dan buat lah height n wieght untuk cursor bernama ok tq :D

Nurul Ain Atikah said...

comelnye. hmm, tengss!

Mumbling online............. said...

saya punya photshop takda liquify.. tu.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...