Last updated!

04 November 2011

Tutorial - Daftar Churp-Churp Menggunakan Twitter

salam blogger kat korang..salam jumaat..
okay ramai yang tanya kalau takdak twitter, boleh ke guna churp2..
jawapannya, BOLEH! sebab dulu apit takdak twitter..
pastue lepas buat research, ada twitter, lagi masyukk..
then terus apit buat akaun twitter jugak...eh2,tengok SINI dulu
sebelum tue, kat bawah nie tuto daftar guna akaun FACEBOOK..
TUTORIAL DAFTAR CHURP-CHURP MENGGUNAKAN AKAUN FACEBOOK
tengok hasilnya skang nie kan..memang masyukk..
caranya, korang create dulu akaun twitter korang kat SINI
lepas tue, korang boleh bukak website churp-churp kat SINI..
then korang ikut step by step kat bawah nie okay..

1. selepas korang bukak website Churp-Churp tadi..korang kena la klik Sign in with Twitter account


2. lepas klik tadi tue, korang kena isi email ngn password twitter korang.


3. Lepas tekan sign in, korang kena tunggu beberapa saat ye..


4. Tadaaa..korang dah masuk Dashboard korang..selesai!