Last updated!

23 October 2011

Vector Illustration tu Menatang Apa?


salam blogger kepada korang...haii..
okay hari nie nak story2 cket pasal vector illustrator nie..
apit ada tanya membe apit yang pakar vector nie..
dia cakap vector nie selalu orang lukis bahagian muka jer..
kalau takpun, muka hingga bahu..tapi aku satu badan terus!
terlebih rajin kot..xper lah..hahaha..
vector nie sebenarnya orang akan lukis dengan guna AI selalunya..
korang taw ke apa tue AI? AI tue Adobe Illustrator..
kiranya adik beradik dengan Adobe Photoshop (PS) jugak lah..
tapi apit lukis vector2 benda alah nie dengan guna PS jer..
dah try guna AI, tapi hancusss! kena belajar n belajar lagi kot..
aku nie belajar sendiri jer..lain la bebudak multimedia or graphic kat luar tue..
diorang ada sifu nak ajar..aku nie? belajar sendiri jer lah..
try n error..cuba dan terus cuba..korang pown kena camtue jugak..
okay! korang mesti nak tahu camna nak lukis camnie kan?
ada macam2 cara untuk lukis vector2 nie..
kat bawah nie salah satu caranya taw..


video nie bukan apit buat taw..nie cara yang apit gunakan sekarang lah..
kalau pit nak buat tutorial, memang tak kot! gila bapak banyak step! haha.
kalau korang nak tempah gambar korang pown boleh!
just bagi gambar kat inbox facebook apit k!
KLIK Facebook Hafizzi Aziz
korang enjoy lah okay! k babai korang! assalamualaikum.


10 orang comel komen:

sarah hanafiah said...

kira macam lukis di laptop la nih eh ?

Hafizzi Aziz said...

@sarah : haah..lukis kat laptop lah..adobe..

Pinkyz Ladies said...

cantiknya...

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaa
bagusnyelaa aihhhh


*semangat melukis dtg tetibe dlm diri..kekeke *


ingat AI tadi = Atificial Intelligence
hehehehee

sis92 said...

hehe bagusla awak ni :)

rajin :)

yang doodle tu sis guna paint je haha
tengoklah header baru tu
sungguh tak kemas :P

Mia Liana said...

rajin melukis...

satu lagi kelebihan vector, bila kita besarkan, ia takkan pecah (blur). still maintain rupa dan bentuknya kepada asal...

aiNa yaZiD said...

=) bagus laa u ni. sharing is caring.. hehehe..nak mencuba nnti.

widiea azira said...

wahhh canteknye...

AQiLaH QeYLa said...

nk try la.. mhon share ya,,,
thanz.. :))

shera haifa said...

owhh baru tahu n dengar sal vector nie..Selalu dgr vector yg dlm math je.. TQ.