Baca Entry Latest Nie Jugak!

06 October 2011

Tutorial Photoshop - Cara Nak Install Font Dalam Photoshop

salam blogger kat korang semua..haiii..
okay kembali lagi dengan tutorial untuk korang..
kali nie apit nak ajar korang cara nak install font dalam adobe korang..
ada ramai yang dah tahu, tapi takpa, apit ajar yang mana tak tahu tue..
korang ikut step2 kat bawah nie okay!
before tue korng kena download dulu font2 yang style2..
camna nak download? kat mana nak download?
korang usha website kat bawah nie..download kat sini okay!
okay sekarang jom kita belajar cara nak install pulak..
korang jangan skip step nie okay!

1. Kat desktop korang, klik START!
2. Korang cari Control Panel dan klik.


3. Pastue korang pilih Appearance and Personalization.


4. Then korang pilih Fonts taw! paham tak nie? tengok bawah nie.


5. Then korang Right Click dan pilih Install New Font.


6. Pastue korang install lah font yang korang download tadi. Klik Install.



7. Ha korang check kat photoshop korang. Dah ada kan fonts yang korang download tue?
haa..senang kan..so tunggu apa lagi..cepat buat!

SELAMAT MENCUBA!


8 orang comel komen:

Miss Purple Ungu said...

thanks apit 4 the tuto ;)

Aki said...

yo bro.. dah lama cari bende ni.. thanks!!

Eryn Azreen said...

yezZ!!
saya ta pandai wat
huhuh
:P

Eyla Pinkish said...

boleh tolong Eyla , Eyla guna WinXP . tak boleh nak install font tu lah , macam mana nak buat ek ? kalau boleh buat tutor nya oke ?

Cik Eiyra said...

alah abg apit , xkan photoshop jer :(

Swirly said...

huihhh , tak bolehh lahh ):

Nurul Aisyah said...

yay!! thank u sgt2 :)

chinta said...

masih sama xleh jugak...fuhh minat sangat2 nga bende cam ni..tp xdpt..just install jer boleh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...