Baca Entry Latest Nie Jugak!

09 October 2011

Tutorial Photoshop - Buat Mata Doodle Yang Comel

salam blogger kat korang semua..
apit nak buat tutorial photoshop kat korang nie..
ramai yang tanya "camna apit buat mata doodle? comel la!"
senang jer korang..bukan susah pown..nak apit ajar tak?
tapi before tue, korang usha freebies2 yang lepas2 dulu..
semua apit guna mata yang cute miut gitu..
mesti korang tertanya2 kan camna nak buat..
nampak cam kompleks kan..mana ada susah pown la..
korang ikut step2 kat bawah nie taw..

1. Kalau rasa nak pandai adobe photoshop dengan cepat, klik bawah nie!
2. Open adobe photoshop korang k!
3. Korang buat la doodle korang dulu bagi siap..
4. Tak Pandai buat doodle? korang tengok SINI
5. dah siap doodle korang? tinggal mata jer tak reti?
6. before tue korang download brush kat bawah nie dulu. WAJIB!
MATA DOODLE VERSI 1 - DOWNLOAD
MATA DOODLE VERSI 2 - DOWNLOAD
7. then korang siap download, korang extract dulu taw!
8. Pastue korang install brush mata doodle tue dalam adobe korang!
9. Tak pandai nak install brush tue? Tengok SINI..Wajib!
10. Then korang pilih la mata doodle mana yang cantik!
11. Senang kan korang? So korang boleh la buat sendiri nanti kan.

SELAMAT MENCUBA!


10 orang comel komen:

dalie said...

tq ! :)

ReYnn said...

cool~cantik mata2 tu..

emm,walaupun apit dah retis tp ...
http://greencisplatin.blogspot.com/2011/10/jom-join-bloglist-reynn.html

hoho :D

ღƨɣαʍɪɲᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ツ said...

hi abg apit.. awin ade tag abg apit kat satu contest~ ^^ jom join.. :D
http://bekalbiru.blogspot.com/2011/10/contest-blog-hot-cool.html

Bluewendy said...

tq!!!

♥diELahAmZa♥ said...

nape mate version 2 not found? neway aku da install yg first tu.. thank you..

umie said...

assalamualaikum..sy dtg jenguk ni sambil blajar tutorial..anyway..sy ada download mata tu..tq...

Cik Kay Jue said...

thanks apit buat tutor ni.. saya dwnld tau mata doodle ni.. :)

MIA STUFFZ said...

apit..sy dh download..tp yg no 2 to not found knp ek..error. pastu sy dh download ke adobe tp xtau nk cari mana lak mata tu..huhu..tlggg!!

Nurul Ain Atikah said...

tengs tapi tak boleh donlod

safa said...

apit thanks wat tuto ni...n sy nak beritahu yg sy ada download contoh mata yg apit wat tu..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...