Last updated!

20 October 2011

Tutorial - Cara Untuk Daftar Churp-Churp

salam blogger kat korang..haiii..
hmm rasa lama tak buat tutorial kat korang kan..
okay kali nie nak buat tutorial pasal churp-churp..
sejak entry NIE ngan entry NIE dipostkan..
macam-macam soalan dan pertanyaan diajukan kat blog apit nie..
tetapi yang paling mustahak! korang daftar churp2 tue betul ke tak?
adakah korang tahu cara churp2 nie berfungsi?
before semua tue..jom kita daftar churp2 dulu okay!
DAFTAR CHURP-CHURP
1. korang bukak dulu www.churpchurp.com untuk daftar k..
2. dah masuk website tue kan? bagus! skang nie, 
3. korang klik sign in with facebook atau sign in with twitter okay..

4. apit tunjuk contoh sign in with facebook okay! 
5. then korang masukkan email n pasword korang tue jer..

6. then korang just tekan allow jer pas korang sign facebook korang tadi..

7. korang kena selesaikan 4step terlebih dahulu okay! 1st, authorize with fb..

8. pastue korang kena authorize with twitter lak taw..kalau takda twitter, skip jer..

9. pastue korang kena isi maklumat tentang diri korng..yang nie penting..kena isi betul2 sebab butir2 korang nie bertujuan untuk diorang proses pembayaran earning korang nanti..

10. pastue siap lah! korang tekan dashboard kat atas tue okay!


11. so sekarang nie korang dah boleh share campaign2 korang tue okay!
so selamat mengumpul duit ye semua..selamat berjaya! kat bawah nie earning apit!


so korang camna lak? jom sama2 kita buat duit ngan churp jom..
tunggu apa lagi, cepat2 lah daftar..good luck semua!
DAFTAR CHURP-CHURP - KLIK!

22 orang comel komen:

fiQ'Ra said...

tuto yg bgus ni ~ heee da dftar dah =)

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

tapi2..cmane nak letak button yg suro org tekan tu? nak amek url yg manew??

anamizu said...

wahh byknye dah bleh cash out =P


cik ana mintak izin share dudel2 yg apit bagi free...cik ana dah creditkan ke blog apit..harap apit xmarah ye =P



luv,
cik ana

Nuriy Arisa said...

wahhh^_^

bole dpt money..^_^

$_$

MaYa MustWany said...

oo ingat hanya pengguna twitt je.nak try la nnti.nak bookmark sat.sok nak godeh2 balik semua.ha3.

chegu abbas said...

cara nak letak iklan leh mai sini hihihih...
http://cheguabbas.blogspot.com/2011/10/tutorial-letak-iklan-saysmy-di-blog.html

ieyka_Nz said...

xde ponn...erk..nak tau camne apit letak iklan churp mcm yg apit buat tu...huhu~~

ummie-shop said...

weee~~ ummi pun baru daftar.. tuto yang bagus.. thanks :D

En iLham said...

huyoo masyuk gile churp churp ko
aku punye blum boleh cash out pun lagi
mehlah singgah blog n klik2 churp2 aku

hehe

http://kauilhamku881204.blogspot.com/

Misz Azney said...

apit. .sy da dftr jdi pgguna churp2. .tp mcm mne na guna bnde nie? ta tau lol. . haha. . ajar kn leyh?

QilaDany said...

apit, mcm mana nk iklankan letak dekt blog? -.-/

Khalilah said...

serius teringin nk buat.....tp xtaw mcm mana nk guna dn mcm mana nk kluarkan money dri situ.... :(

Cheq Suna said...

wow!thanks 4 the info

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

una mintak izin pinjam gambar yer abg fizi ? una credit nama abg nanty :) mekasih yuppp :)

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

lahh , tak pe lah abg fizi tak jadi pinjam . sebab ade email abg semua tkkan una nak ambil kan ? una base on tuto abg je lha. una try buat sendiri :) okeyy . mekasih abg .

karmilaillang said...

apit..apasal duit aq o..jak ni..tak bertambah ada masalah ka..dah sebulan..mungkin salah aq jugk..tak tahu nak update...mintak ajar sat..

cerita efan and anes said...

apit boleh kasi tuto psal churp2 niey lek tak ?? tak fham laa ..please :)

Miss Wella said...

abg fizi..malasnya nak photoscreenn..nak pinjam tuto..nti saye kredit..maklumlah line saye bukan streamyx ponn~~ saye pinjam tuto ye..yg mane2 saye ambik aw..

Aisar Nadin said...

abg , asal ta dpt wak eh ? haish .. -,-'

Cik Chaotic said...

nice tutorial..singgah sini plak
http://fazira-chaoticgirlblog.blogspot.com/

Amanda Musa said...

alhamdulillah...berjaya...tq :)

Anonymous said...

Kat hp sy xda pun sgn up with fb? Ngn tweet je ada. Nape ye?