Last updated!

11 October 2011

Tutorial Blog - Scroll Box Untuk Ruangan Komen



Assalamualaikum..
salam blogger..hai korang semua..
ha apit update blog,freebies lagi ke? banyak la kau punya freebies..
hahahaha..apit nak buat tutorial cket nie kat korang..
tutorial blog..camna nak buat scroll box untuk comment korang..
tak faham? korang tengok contoh bawah nie..
nampak kan bulatan merah tue..ha itu lah yang nak ajar..
tapi nie sesuai untuk komen korang yang banyak orang komen lah..
okay meh nak ajar meh..diam murid2..
credit to : lyssasecret

1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget
2. Pstue korang tekan Ctrl+F di keyborad dan cari code bawah nie..
<div class='comments' id='comments'>
3. Dah jumpa? Okay. Padam code tue dan gantikan dengan code di bawah nie.
<div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho; height:500px;'> 
4. yang height bewarna kuning tue, korang leh tukar nak panjang mana..
5. korang preview dulu, kalau menjadi, laju2 tekan SAVE!
6. Siap! SELAMAT MENCUBA..

3 orang comel komen:

||aLeaSaRa|| said...

hah!yang ni barulah jadi kite buat tau!puas ikut macam2 tutorial tak boleh juga mgkn sbb kite pakai template designer hehehehe...tqvm nanti bagi lagi tutorial ye ^^

cikpuanhady said...

nape kita wat takleh ek..ada idea tak nape? huuh..

http://www.ceritaindahkami.com

Momo said...

kenapa tak jadi ek scroll box die..tak kua pun...