Baca Entry Latest Nie Jugak!

24 October 2011

Removed Blog Ngan Malware Makin Menjadi-Jadi

salam blogger korang semua..
hmm hari nie nak story2 cket pasal removed blog n malware..
semalam apit blogwalking balas jejak kat shout n komen..
kebanyakkan blog apit bukak banyak yang diremoved dan malware..
kenapa benda2 camnie boleh jadi? pelik tol..
kalau kena attack dengan malware takpa lagi..
kalau kena removed blog, adoyai..mau tak makan nasik seminggu..
kat bawah nie contoh interface blog kena removed..


semalam blog sis92 kena remove..ha? apa?
terkejut gak la bila apit bukak jer blog dia..TADAAAA!! nothing..
then tunggu dalam berapa minit tue, dah okay..sebab beliau ada backup..
korang semua pown patot backup blog korang siap2 taw..
kalau korang tak taw camna nak backup blog, korang usha entry bawah nie..
TUTORIAL BACKUP BLOG KORANG - KLIK

itu pasal blog kena removed..skang nie pasal malware plak..
korang ada tak bila bukak blog satu nie, tengok2 page merah then kasi WARNING!
korang tengok salah satu interface malware detected k!


haa itu malware lah tue..kita tak leh nak masuk blog dia..
camna kita nak atasi malware tak berguna nie?
ada caranya..apit ada buat tutorial pasal nie dulu..
tapi korang kena taw link apa yang sebabkan malware tue jadi..
sebab ada link2 yang jadikan blog korang ada malware tue..
semalam apit ada bukak blog sapa ntah..link malware dari beritaharianonline..
terkejut gak lah..hmmm macam2 malware nie taw..
korang pandai2 lah jaga blog korang masing2 okay..
apit pown kena lebih berwaspada lepas nie..
kalau korang nak taw cara buang malware tue, korang boleh tengok bawah nie.
Tutorial Remove Malware - KLIK


12 orang comel komen:

||aLeaSaRa|| said...

morning owh bro cuba lak dtg blog kite ok tak huhu....yelah smlm masa bw byk blog tak blh masuk

Aieyn Bf said...

knpa blh jd mcm tuhh tba-2 ?

♥ MS ♥ said...

minx2 ah tak kena cenggini.

cik panadol said...

semalam blog sy pon kne removed...nasib dah tau cmne nk buat sbb b4 ni pon mmg dah ramai yg kne kan...bahaya betol!

khairul said...

mintak2 jgn la kena...aritu dh ken ahacked pon dh cuak gila !

faridah nazurah said...

hohoho semalam blog org pun kena remove. cehh

fiQ'Ra said...

nape jd mcm tu tah.. pelik kan.. tak pe nak ikut tuto yg apit kasi tu ~

Azhafizah[フィザ] said...

fiza dah kene dah apit..tapi naseb kejap je pun lepas verify..sob sob

AkuTracy said...

tq atas info tu...

❥❤❥❤❥♥ NiaAriffin ❥❤❥❤❥♥ said...

uit~ takotnye jd gtu~

MaYa MustWany said...

risau gak.buat kli k2 utk backup.yg nk check malware tuh,dah wat.xjumpa pe2.

Life Is Abstract said...

cmne nk cek link ape yg kne virus tuh? adoi kne malware la plak skrang nih :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...