Baca Entry Latest Nie Jugak!

16 October 2011

Freebies Doodle Bersolat & Tulisan Arabic

 
V
V
V

salam blogger kat korang semua..
korang semua dah solat? alhamdulillah..
hmm apit nak kasi freebies kat korang nie..
freebies kali nie lain sikit dari yang lain taw..
apit kasi art bersolat untuk korang..then korang boleh modified..
modified camna? korang nampak tulisan arabic tue?
korang nak tulisan camtue tak?
before tue korang pilih dulu gambar kat bawah nie okay..
apit buat sejadah macam2 warna..
warna berlainan..tapi kiblat hanya satu..
marilah kita sama2 bertaqwa kepada-Nya..


 korang pilih lah yang mana berkenan di hati..
okay korang nak taw cara nak buat tulisan arabic tue kan?
nak taw ka xmaw? nak? kalau nak meh nak ajar..

1. Korang bukak adobe photoshop korang..takdak? download SINI
2. sekarang korang download font arabic tue lak kat SINI
 3. dah abes download? sekarang korang install font tue lak..
4. apa? taktaw nak install? ha meh usha entry SINI
5. So korang boleh guna font arabic tue kan?

SELAMAT MENCUBA!


33 orang comel komen:

nadhirah. said...

kemas, comel dan cantik :)

aidajusoh said...

chantek laa font tu :)

Nur Alieya said...

cantik say ambik satu ye...

Nur Alieya said...

cantik say ambik satu ye...

norazwa said...

chmel..azwa ambek satu,..tq

Cik Nurul said...

comel ! pandai buat...

=)

sis92 said...

sis dah belajar buat dodol ni
tapi tak jadi pun sobsob :(

3no gr33ny said...

suka =)
cuma xberkesempatan nak buat lagi

mr.moshi-moshi :) said...

comel ^^

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

comel~

Iwanski said...

cantek dan comey..

trust me not said...

cantik & comel ..

khairul said...

good job apit !

merahitujambu said...

comelnyaaa

syimiekitty said...

comel :)

ieyka_Nz said...

nak satu...hehe...:))

SUFIANA1992 said...

nak ambik 1 yew..thanz

MerLe said...

comey~ nak3~ tenkiu~ =)

Wawa Ashihara said...

nk satu yee..hehehe...

nasha sanza said...

suka2

Anonymous said...

nk satu..thanx..

Amy Rose said...

amik satu yang atas kanan . thanks

cik Q said...

Saya ambil satu :)

dyana_gurlz said...

saya amik =)

siti aisyah said...

saya amik lagi ;)

Zeffa Kamal said...

saya ambik :)

Liyana Yuyu said...

Apit, yuyu amik font tuh aww. ^_^

chuain said...

Salam. Akak ambil gambar kat sini satu ye.. Buat sepanduk sempena Maulidur Rasul.. Thanks a lot.

chuain said...

Salam. Akak ambil satu gambar dari sini tau.. buat sepanduk sempena Maulidur Rasul Kat sekolah. Terima kasih byk2.. :)

NoRaQiLah JohaRi said...

apit..qiela amik ni tau..thanks a lot =)

BlueiceButterfly said...

~sy ambik satu :)

hazdnul shafina said...

assalam..amik stu..comel :D

Nurul Ain Atikah said...

comel2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...