Last updated!

04 August 2011

Tutorial Blog - Letak Icon Dalam Shoutbox

 salam blogger kepada semua..salam ramadhan kepada seluruh umat islam..
hari nie dah masuk hari ke-4 kita berpuasa kan..harap semua okay..
okay..lama apit tak buat tutorial untuk semua kan..
okay kali nie apit nak buat tuto untuk seorang rakan blogger kita..
dia request bagaimana nak buat icon dalam shoutbox kita..
cer korang taip APIT kat shoutbox apit..keluar gambar anon kan?
okay mari kita belajar okay..ikut step by step..

1. Buka website shoutbox anda >> klik sini
2. Log In shout anda seperti biasa..
3. Kemudian akan keluar Home untuk Shout anda..klik Smiley..contoh di bawah..

 

4. Kemudian masukkan URL gambar anda dan letakkan di sebelah tue nama atau ayat yang anda mahukan seperti follow..singgah..nama anda dan sebagainya.. kemudian klik add..dan Save Settings bila sudah selesai. Contoh seperti di bawah. 

 

5. Anda cuba lah lihat hasilnya sendiri dengan tulis pada shoutbox anda. jadi kan.
SELAMAT MENCUBA!


4 orang comel komen:

alif haris said...

oouh mcm tu rupanya .. heehhe .. nk buat gak ah :D hehehe

thanks apit ^^

Noor said...

cam senang....tp tak tau shoutbox id n password la....cam ner nie?

AYuNG said...

apit, mana eh nak carik cute icon utk tukar smiley kat cbox?

puas gugel x jumpa yg cun la...

help!~~

has said...

aslkm, lepas tu cne nak amik url gambar ye?