Baca Entry Latest Nie Jugak!

05 August 2011

TUTORIAL BLOG - Kotak Hajat di Blog

 
 
 salam blogger kepada semua blogger-blogger kat luar sana..
semoga semua sihat-sihat di samping keluarga okay!
okay apit dapat request dari newbie yang namanya yana..
nampak wishlist kat blog apit? ha benda tue la yang kita nak belajar sekarang nie..
jom jom jom kita belajar..yang mana dah pandai duk diam diam taw!!

1. Log In > Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript
2. Copy code kat bawah nie dan pastekan dalam ruangan gadget tadi k!
<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="satu" checked />satu <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="dua" checked />dua <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="tiga" checked />tiga <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="empat" disabled />empat <br />
</form>
WARNA KUNING - letak hajat/barang/benda yang anda nak..
WARNA PINK - okay di sini just adjust checked atau disabled saja.

3. okay! dah siap buat? Senang kan. SELAMAT MENCUBA!

6 orang comel komen:

+++uchi+++ said...

akhirnya..ada gak membe blogger tnya pasal hajat tu..uchi duk tunggu je tuto nie..tQ :P

shida'R said...

nice sharing dear :)

ﺧﯿﺮ ﺍﻟﻧﺳﺃ ﺃﺯﻭﺍﻧﻲ said...

thanks geng
ada gak tuto camni

ehaminnie said...

thank u :)) sy gune!

Zufar Najib said...

oekh tahnks.baru jumpa bnda nih.hehe

Nurul Ain Atikah said...

okeh2, memang sempoi tuto apit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...