Last updated!

19 August 2011

Sebab-Sebab Aku Malas Nak Follow Blog Korang

salam blogger kepada semua..salam ramadhan 1432..
okay..sekarang nie memang apit aktif dalam blogwalking..
nak mendapatkan ramai kawan la katakan..
follow menfollow adalah menjadi satu adat dah dalam berblogwalking..
ada jugak yang tak mengamalkan "follow u..follow me back"
okay..tidak menjadi masalah pasal tue..
sapa-sapa yang bagi ayat tue kat shout apit pown apit akan follow..
tak kisah lah dia hanya singgah dan tinggal jejak dan blah..
apit tetap akan terjah dan follow orang tue..
walaupown dia tak follow pown blog apit..alah..kicik punya hal..
tak follow pown takpa..janji masuk sini godek info kat sini..
apit pown tak pernah tinggal jejak untuk dia follow apit balik..
terpulang..dia suka,dia follow..dia tak suka..tak apa..
tetapi ada sesetengah blog yang apit malas nak follow..
ada beberapa sebabnya..apit jadi buang masa nak follow blog tersebut..
apa sebab-sebabnya? meh apit nak gtaw cket..

1. Takdak Follower Box!!
okay..apa maksud xdak follower blog?
contoh follower box macam kat bawah nie ha..


kalau takdak kotak follower macamnie..automatik tinggal jejak dan blah..
blog yang takdak follower box nie mesti letak follower kat atas tue kan..
yang sekali ngan dashboard tue..kan kan kan..


bukan tak nak tekan follow kat situ..tapi akan new tab..
kalau follower box, mudah..hanya akan pop up ja..kan?
apit pown letak follower and dashborad kat ats tue..
itu hanyak alternatif lain untuk follow kalau follower box problem..

2. Follower Box Nun Jauh di Sana
ha nie lagi satu yang malas nak cari nie..
letak follower box dekat bawah sekali..
jenoh den cari kat sidebar..tengok-tengok kat bawah sekali..
bayangkan lah kalau blog tue letak post entri dia panjang berjela..
berapa banyak daa kena scroll utk turun ke bawah..
dah la line internet cam haram ja kadang-kadang..
kalau jenis nie apit akan tinggal jejak dan go to X and babai!

3. Nak Interview la Pulak!!
ha nie lagi satu yang nak angin nie..hahaha..tak marah..geram..
bukak saja blog tue..kuar satu pop up tanya nama..
kalau tanya nama saja xpa..tak payah gtaw nama,klik OK ja..
tapi nie tak..selepas tanya nama ja..tnya soalan lain lak..
dah makan ke..jangan lupa komen la..mak nama apa..kerja apa..
kalau jenis nie..automatik nak pangkah ja..malas jawab..
yela..bayangkan..selepas klik-klik OK semua tue..
kena lak tunggu blog tue loading..aiyoooo..internet gua nie lembab doe!
terus kasi X dan babai wahai blog interview!

dah paham anak-anak semua? itulah sebab-sebab apit malas follow..
bukan sombong ke..berlagak ke..tapi faktor di atas cam menyusahkan apit..
mudah bagi orang lain dan susah bagi apit yang internet slow..
tapi kalau blog tue bes..entri bes..design cantik..faktor di atas diabaikan..
apit suka blog yang pandai design-design nie..kreatif..i like!
dan kalau blog tue baru bergiat blogging, automatik apit follow..
ok lah..setakat nie saja celoteh untuk hari nie..
nantikan doodle yang akan datang taw..
peace! babai semua!


16 orang comel komen:

Lyssa Faizureen said...

"dah paham anak-anak semua?"

hehe. Lyssa jawab : Saya Paham bapakk :)

Te-Yan said...

Pahamdah Adik Apit...ngeeeee.....lepas ni kita lumba2 plak buat design cantik2 eaaaaa....

misz sue said...

phm bapak nyew....weeeeee :)

Kak Chik said...

cam tu erk ?
okay2 . .kakchik paham2 . .=) kakchik ni pon budak baru lgy . .hehe

GaRy™ said...

uiks?? ada yang sampai tanya nama mak ke??.. hahahaha...

EjAt_mU89 said...

jln cni..xbrani nk follow tkt lu mrh gua hahaha

dAyAnA. ヅ said...

erk . arap2 blog sy ta cmtu. hee ..
toinktoink . :D

cik pha said...

oke saya faham hehe

c i k a n a said...

ada jugak blog mcm tuh ek..adoi.. =)

YASMIN :) said...

Padanla Taknak FOllow Yas .. :(

Colattachocolates said...

^_^ blog sape la yg pandai design tu yerk.. ^_^ suke2....ayat yg akhir tu..hahhaha...

amir aizat said...

setuju dgn apit! hehe

~Nana 귀여운~ said...

ya, saya pon rasa mcm tu apit, kadang malas nak follow blogger yg punya follower box ada kat bawah sekali..dengan entry berpanjang lebar die peh...

~+aSma dAud+~ said...

1st time dtng blog ni sy dh folow..kira mcm jatuh cinta pndang pertma la..heheh

♥ LuRveLyAmiera ♥ said...

miera pun lupa dah follow apit ke belum..^_^ cer sign in tak follow ld tp banner dah curik sblm follow, takpe kan..hehe

tomatoo said...

hahha.. follow je sy.. senang je.. btol.. x caye g la cuba terjah.. simple but nice.. ewww. perasannnnn.. hahaha