Last updated!

12 June 2011

TUTORIAL BLOG - Cara Hapuskan Verification Code pada Komen Entri

salam bloggers kepada kawan-kawan..
harap-harap semuanya sihat sahaja okay!
kawan-kawan rasa belog apit kreatif atau serabut?
kalau serabut tak payah la vote..
kalau rasa macam kreatif klik vote lah ye..
hari ini apit nak buatkan tutorial blog..
hati terdetik nak buat tutorial nie sebab rasa geram dan agak bebai sebab ada verification code apabila hendak menghantar komen pada sesuatu entri kan..
tutorial ini memang simple tapi blogger yang baru mungkin tak tahu..
mari kita belajar sama-sama okay!

1. Log In > Dashboard > Setting. Contoh seperti di bawah.


2. Selepas itu kawan-kawan scroll di bawah cari Show word verification for comments? Tick pada No. Then terus Save Settings! Contoh di bawah.


SELAMAT MENCUBA!

Salam by Hafizzi Aziz


7 orang comel komen:

blogtube said...

Lawa blog saudara... menarik~

ronda-ronda bersama My OBW...

Hafizzi Aziz said...

@blogtube : biasa saja saudara. thanks.

TerompahNenek said...

simple tapi sgt menarik.. apit so keratif

Hafizzi Aziz said...

@Terompah nenek: thanks taw!

Areda said...

assalamualaikum....hihi...tQ apit,,,dah jumpa dah..hihi..

farah nazihah said...

apit nie fungsi dye tuk ape ek ???

Nurul Ain Atikah said...

Hmm, kalau template baru. same aje ek?