03 June 2011

Review Filem KL Gangster 2011

salam bloggers kepada semua..
harap kawan-kawan apit semuanya sihat-sihat sahaja okay!
hari ini terasa macam nak review satu filem terbaru la..
belum keluar panggung lagi..
dalam masa terdekat ini akan muncul di pawagam berdekatan anda..
KL Gangster nama diberi kepada Filem ini..
Pengarahnya adalah Syamsul Yusof yang merupakan pengarah muda yang sangat berbakat dan juga merupakan salah seorang pelakon dalam KL Gangster..
Filem ini mengisahkan tentang apa ye? Mari kita lihat sinopsisnya..

Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi “Raja” di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.

Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat.

King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan… Nyawa atau harga diri. Dimanakah penghujung pertempuran mereka segala-galanya akan terjawab dalam “KL GANGSTER”


okay dah baca sinopsis di atas kan..
amacam? lu beran ke nak tengok movie nie?
hihi..mari kita tengok sikit trailer dari Filem KL Gangster..


wah wah wah..agak menarik pada trailer..
tetapi adakah trailer begini sebagus filem nanti??
semua akan terjawab pada 9 JUN 2011 ini..


Salam by Hafizzi Aziz

8 orang komen:

Saya Punye said...

2 la 2.. trailer xkn nk tnjuk citer slow... ngehngehngeh

FIZGRAPHIC said...

@saya punye : taw xpa..trailer gempak..movie jangan hampeh mcm ceta kongsi sudah! hahaha..

Unknown said...

erk.harap2 apa yang dalam trailer tu betol for keseluruhan cerita,jgn trailer saja yang gempak dah la ye

FIZGRAPHIC said...

@Rozuan Ismail : harap2 mcm tue lah.. hihi..trailer gempak,movie hampeh..jangan3..hihi

suriani.sulaiman said...

waa .. ensem nyee .. abg mael lambung .. ekekek

Rollo De Pelicula said...

boleh tahan la filem nih
Sofi Jikan terbaik
Zizan sangat lucu
selamat menonton :-)

Review Filem KL Gangster

FIZGRAPHIC said...

@aniey : hihi..mael lambung,sapa xkenal..haha

FIZGRAPHIC said...

@Rollo De Pelicula : selamat menonton kepada kamu jugak!