Baca Entry Latest Nie Jugak!

14 June 2011

Nuffnang - Cara Update Survey pada Nuffnang

salam bloggers kepada semua blogger..
buat pertama kalinya apit akan memberi tips-tips atau cara bagaimana untuk lebih memahami Encik Nuffnang yang baik hati.
sebelum itu apit nak bererima kasih kepada Encik Nuffnang kerana telah memberi BE kepada apit dan tengah running lagi sampai sekarang..
Hope keempat-empat BE tersebut dapat dilanjutkan usianya hingga bila-bila..
hihi..dan harap-harap dapat lagi BE selepas ini..
bagaimana apit boleh dapat BE? Kami tak dapat pown?

begini caranya kawan-kawan..
apit sentiasa update survey pada akaun Nuffnang apit..
at least apit akan update seminggu sekali..wajib!
Bagaimana nak update? Kami tak tahu..
mari kita belajar bagaimana okay!

1. Log In akaun Nuffnang anda..
2. Di dashboard Nuffnang, cari Blog Manger dan click..


3. Pada bahagian Blog Manager, lihat di hujungnya iaitu Update Survey. Klik sahaja di situ. Conntoh adalah seperti di bawah.


4. Dan akan muncul paparan soalan-soalan untuk anda jawab. Soalan yang anda wajib jawab adalah pada soalan 13. Anda harus ceritakan mengenai diri anda dan mengenai blog anda. Contoh adalah seperti di bawah.


5. Selepas selesai anda menjawab kesemua soalan survey berikut, boleh Submit jawapan anda. Lakukan kaedah sebegini seminggu sekali atau tiap-tiap hari pon tidak mengapa kalau ada masa terluang. Insyaallah Encik Nuffnang akan menilai blog anda.



SELAMAT MENCUBA!
Idea Asal : Cik Shida

Salam by Hafizzi Aziz

18 orang comel komen:

khairul said...

tks hafizzi..sy x pernah merasa BE..nanti sy try cara ni lak

Hafizzi Aziz said...

@khairul : sama2..try jangan x try..nanti apit bg lagi banyak tips..

aNn~ said...

tq 4 sharing dis~ ^^

PUTERI NATASSIA said...

wahh , gud tips la . :) thanxx ye apit . :) putry tak penah lagi merase dapat BE , jeles bile tgk blogger lain dapat BE banyak2 . huhu

apik pehe said...

hehe..terbaik tips ni

MARIA said...

Ok thanks apit...Akan ku cuba...

wadud@duad said...

thanks.. :)

Hafizzi Aziz said...

@ann : welcome..

Hafizzi Aziz said...

@PUTERI NATASSIA : ha try tengok yang nie. dan kena bersabar. macam apit jugak.k!
nanti apit buat tips lain lak.
tunggu.

Hafizzi Aziz said...

@apik pehe : thanks taw!

Hafizzi Aziz said...

@maria : welcome maria. nanti cuba k.

shida'R said...

apit :)

wahida idris said...

thanx for da info :)

Hafizzi Aziz said...

@wahida : welcome.

Cikgu said...

thanks bro..nice post

Hafizzi Aziz said...

@cikgu : welcome bro. bereh2..

aMiRuL jAy said...

psal nuffnang blog manager nie kan bang...nak kene use bhasa melayu kew bi....anyways thankz the info...

karmilaillang said...

thanks apit..dah mula hr ni...jeles tgk blogger lain dpt duit dr nuffnang huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...