16 June 2011

Nuffnang - Cara Hantar Ticket Kepada Nuffnang

salam bloggers kepada semua..
harap semua blogger sihat semuanya..
hari ini apit akan berikan salah satu tips dapatkan BE dari Nuffnang..
caranya adalah dengan menghantar ticket kepada pihak Nuffnang..
bagaimana caranya? senang ke susah? tiket bola ke?
oh tidak tidak tidak..
ini adalah ticket kepada Nuffnang untuk kita menanya khabar BE..
hihihi..sebelum terlupa apit credit kepada Shida tips ini..
mari kita tengok meh..

1. Log In akaun Nuffnang anda..
2. Di dashboard Nuffnang, click pada Contact Us seperti di bawah..


2. Then keluar paparan seperti di bawah. Klik Create Ticket > Tick Blogger Enquiries/Suggestions > Next. Contoh di bawah.


3. Muncul pula paparan seperti di bawah kan. Ha dah boleh hantar ticket. Bahagian Subject itu tulis BE jika nak tnya pasal BE kat Nuffnang. Tulis apa yang hendak ditanya pada pihak Nuffnang pada kotak Message itu. Then masukkan verification code and then Submit.


4. Dalam tempoh 48jam ticket anda akan dijawab oleh Nuffnang. Check pada email yang anda gunakan semasa menghantar ticket kepada Nuffnang. Senang kan.

SELAMAT MENCUBA..

Salam by Hafizzi Aziz

39 orang comel komen:

sarah mohamad said...

ni mesti sebab selalu hantar tiket ke nuffnang kan. hiks

adeputra said...

nice info..thanks bro

haffizmohdnoor said...

thanks for the inform sekian lama baru ku tahu hehe

Unknown said...

thanks , satg nak try buat

Misz-ella said...

Thnks for sharing this apit. kc pun nak gi anta tiket lah pasni. hihi.

FIZGRAPHIC said...

@sarah mohamad : tak der la selalu. pernah antar sekali ja. lepas seminggu terus dpt BE. Bukan 1 BE,bukan 2BE tapi empat terus..hihi.

FIZGRAPHIC said...

@adeputra : welcome. selamat mencuba.

FIZGRAPHIC said...

@Haffiz MohdNoor : hihi.. nnti boleh la try bro..

FIZGRAPHIC said...

@khairul : ha bereh..buat terus stg..

FIZGRAPHIC said...

@kakchik@ella : antar banyak2 kcik..nanti mana taw dpt BE banyak..hihi..

Dzasc Skachers said...

thanks..
ilmu baru lagi.. :)

PUTERI NATASSIA said...

dah buat , alhamdulillah skrang dah dapat BE . thanxx for the tips :)

zarul farhana said...

dh klik dh ctue...

raima said...

thanks (^_^)

Anonymous said...

tengss share apit ^^

FIZGRAPHIC said...

@wadud@duad : try la nanti taw..

FIZGRAPHIC said...

@PUTERI NATASSIA : alhamdulillah..

FIZGRAPHIC said...

@zarulfarhana : makaseh..hihi.

FIZGRAPHIC said...

@raima : sama2..hihi

FIZGRAPHIC said...

@Lieyly ︱ Alia : welcome alia..

ct N honey said...

saya mmg tercari-cari tutorial ni,sbb nak dptkan balik status geli-geli tu...

FIZGRAPHIC said...

@ct N honey : haa boleh la ty cara nie..k..

Shida Radzuan said...

nice apit :)
tq backlink dan credit tuh :)

laskar pelangi said...

semoga BE bertambah tambah. fighting!

FIZGRAPHIC said...

@shida : thanks shida.
memang bahagian nuff,akan apit creditkan utk shida..

FIZGRAPHIC said...

@laskar pelangi : harap2 BE semakin meningkat dan meningkat. hihi.

haffizmohdnoor said...

nak share kat blog boleh tak???

FIZGRAPHIC said...

@Haffiz MohdNoor : boleh ja..

Unknown said...

bro .. awat freecap ni tak betul jew dari tadi .. dah buat habis baik dah ..

Aisya said...

same laa. knp freecap tu mcm something wrong eh? :(

sHaRiNa eLyaNa said...

thanks ya apit...bagusla apit ni nda sombong :P

NADIA RAJAMI said...

thnx 4 sharing!!..:)

49 said...

Baru taw kewujudan tiket tuh..hha tq tq

Unknown said...

thankz for sharing,,,nice info :) btw..done follow ur blog..

Cik Syue said...

thanks shared :) dah wat.. pastu tunggu jela ye? pastu nk watpe? hehe

Unknown said...

apit.nak tnye jap../
pu3 x fhm laaa ape BE...n ape kegunaan kalau kite anta ticket nie?
err..sory kalau pu3 byk tnye...sbb mmg tataw

Hazmirull Shamsudin said...

abg apit kat msj dia tu..nk tulis pe ah..??

Unknown said...

baru ku tahu, hehe

Unknown said...

nice blog n nice info :)

www.puteraizman.com