Baca Entry Latest Nie Jugak!

16 June 2011

Nuffnang - Cara Hantar Ticket Kepada Nuffnang

salam bloggers kepada semua..
harap semua blogger sihat semuanya..
hari ini apit akan berikan salah satu tips dapatkan BE dari Nuffnang..
caranya adalah dengan menghantar ticket kepada pihak Nuffnang..
bagaimana caranya? senang ke susah? tiket bola ke?
oh tidak tidak tidak..
ini adalah ticket kepada Nuffnang untuk kita menanya khabar BE..
hihihi..sebelum terlupa apit credit kepada Shida tips ini..
mari kita tengok meh..

1. Log In akaun Nuffnang anda..
2. Di dashboard Nuffnang, click pada Contact Us seperti di bawah..


2. Then keluar paparan seperti di bawah. Klik Create Ticket > Tick Blogger Enquiries/Suggestions > Next. Contoh di bawah.


3. Muncul pula paparan seperti di bawah kan. Ha dah boleh hantar ticket. Bahagian Subject itu tulis BE jika nak tnya pasal BE kat Nuffnang. Tulis apa yang hendak ditanya pada pihak Nuffnang pada kotak Message itu. Then masukkan verification code and then Submit.


4. Dalam tempoh 48jam ticket anda akan dijawab oleh Nuffnang. Check pada email yang anda gunakan semasa menghantar ticket kepada Nuffnang. Senang kan.

SELAMAT MENCUBA..

Salam by Hafizzi Aziz

39 orang comel komen:

sarah mohamad said...

ni mesti sebab selalu hantar tiket ke nuffnang kan. hiks

adeputra said...

nice info..thanks bro

Haffiz MohdNoor said...

thanks for the inform sekian lama baru ku tahu hehe

khairul said...

thanks , satg nak try buat

kakchik@ella said...

Thnks for sharing this apit. kc pun nak gi anta tiket lah pasni. hihi.

Hafizzi Aziz said...

@sarah mohamad : tak der la selalu. pernah antar sekali ja. lepas seminggu terus dpt BE. Bukan 1 BE,bukan 2BE tapi empat terus..hihi.

Hafizzi Aziz said...

@adeputra : welcome. selamat mencuba.

Hafizzi Aziz said...

@Haffiz MohdNoor : hihi.. nnti boleh la try bro..

Hafizzi Aziz said...

@khairul : ha bereh..buat terus stg..

Hafizzi Aziz said...

@kakchik@ella : antar banyak2 kcik..nanti mana taw dpt BE banyak..hihi..

wadud@duad said...

thanks..
ilmu baru lagi.. :)

PUTERI NATASSIA said...

dah buat , alhamdulillah skrang dah dapat BE . thanxx for the tips :)

zarulfarhana said...

dh klik dh ctue...

raima said...

thanks (^_^)

Lieyly ︱ Alia said...

tengss share apit ^^

Hafizzi Aziz said...

@wadud@duad : try la nanti taw..

Hafizzi Aziz said...

@PUTERI NATASSIA : alhamdulillah..

Hafizzi Aziz said...

@zarulfarhana : makaseh..hihi.

Hafizzi Aziz said...

@raima : sama2..hihi

Hafizzi Aziz said...

@Lieyly ︱ Alia : welcome alia..

ct N honey said...

saya mmg tercari-cari tutorial ni,sbb nak dptkan balik status geli-geli tu...

Hafizzi Aziz said...

@ct N honey : haa boleh la ty cara nie..k..

shida'R said...

nice apit :)
tq backlink dan credit tuh :)

laskar pelangi said...

semoga BE bertambah tambah. fighting!

Hafizzi Aziz said...

@shida : thanks shida.
memang bahagian nuff,akan apit creditkan utk shida..

Hafizzi Aziz said...

@laskar pelangi : harap2 BE semakin meningkat dan meningkat. hihi.

Haffiz MohdNoor said...

nak share kat blog boleh tak???

Hafizzi Aziz said...

@Haffiz MohdNoor : boleh ja..

alif haris said...

bro .. awat freecap ni tak betul jew dari tadi .. dah buat habis baik dah ..

Aisya said...

same laa. knp freecap tu mcm something wrong eh? :(

sHaR!Na eLyaNa said...

thanks ya apit...bagusla apit ni nda sombong :P

♛ Dea Arematt ♛ said...

thnx 4 sharing!!..:)

49 said...

Baru taw kewujudan tiket tuh..hha tq tq

nur chahaya abadiey said...

thankz for sharing,,,nice info :) btw..done follow ur blog..

Cik Syue said...

thanks shared :) dah wat.. pastu tunggu jela ye? pastu nk watpe? hehe

puteri.dyne94 said...

apit.nak tnye jap../
pu3 x fhm laaa ape BE...n ape kegunaan kalau kite anta ticket nie?
err..sory kalau pu3 byk tnye...sbb mmg tataw

Hazmirull Shamsudin said...

abg apit kat msj dia tu..nk tulis pe ah..??

MarNan Boutique said...

baru ku tahu, hehe

putera izman said...

nice blog n nice info :)

www.puteraizman.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...