Baca Entry Latest Nie Jugak!

20 June 2011

Koleksi Header dari Fizgraphic

salam bloggers kepada semua..
harap semua blogger kat Malaysia nie sihat-sihat sahaja..
siapa yang nak header free angkat tangan?? hihi..
gurau saja..ini bukan contest or segmen..
apit buat entri ini nak tunjuk header-header apit dari zaman dulu..
dari bermulanya zaman arena blogging apit..
mari kita lihat sama-sama..

:: HEADER PERTAMA ::
Header pertama yang digubah oleh apit..
masa ini blog apit diberi nama mp3spark.blogspot..
mp3 diberi nama sebab apit suka dengar music..
dan spark pula kerana apit agak gila-gila sikit otak..
header ini bukan dicreate menggunakan adobe photoshop..
tetapi menggunakan software picture collage..
masa ini mana la pandai guna adobe photoshop lagi..


:: HEADER KEDUA ::
Header yang kedua ini digubah selepas boring dengan header yang pertama..
masih lagi tetap dengan mp3spark.blogspot..
pada waktu ini amat tergila-gilakan movie transformer..
sampai lambang transformer pon apit letak kat header..
dulu bangang-bangang sikit waktu main blog..
hentam saja apa yang ada..hihi..
sekarang ini boleh la nampak satu persatu fungsi blog..
yang header kedua ini juga bukan menggunakan adobe photoshop..
still gunakan software picture collage..


:: HEADER KETIGA ::
Header ketiga ini apit baru bergiat semula dalam blogging..
setelah hampir setahun stop berblogging..
header ini apit baru berjinak-jinak dalam Adobe Photoshop..
masih keanak-anakan lagi dalam photoshop..
kebudak-budakan saja header ini kan..
setelah ditegur oleh kawan blogger apit..
bahawa header ini serabut dan menyerabutkan..
apit terus tukar header lain..tengok bawah plak..


:: HEADER KEEMPAT ::
Header ini lah yang membuatkan apit bersemangat kembali dalam blog..
dan pada waktu ini jugak apit menukar domain kepada fizgraphic dot com..
header ini bertahan agak lama jugak lah..
header ini banyak memberi tuah kepada blog apit yang buruk ini..
header ini dicreate menggunakan photoshop..
waktu ini baru sahaja pandai buat transparent apa semua..
baru belajar-belajar lah katakan..


:: HEADER KELIMA (LATEST) ::
Header yang kelima a.k.a latest ini yang terbaru..
header ini apit buat sebab apit bosan dengan header yang lama..
tapi header tersebut still disimpan dengan rapi di peti besi..hihi..
header ini apit gabungkan dengan lighting ala-ala spring di sekeliling..
untuk menaikkan lagi penglihatan kepada pengunjung blog apit..
kebanyakkan orang tidak suka akan header seperti ini..
tetapi tidak mengapa lah..apit suka kan..
yang mana rasa tak suka dengan blog apit yang serabut ini, lu boleh BLAH!
hoho..lu ayahanda ka, lu abang long ka,ini blog gua punya..

Next time mungkin mahu create header flash pula..
buat masa sekarang tengah berjinak-jinak dalam Adobe Flash..
apit nak bagi terer dahulu guna software tersebut..
insyaallah kalau apit dah pandai guna..apit buat tutorial untuk semua okay..
tapi kalau pandai la..sebab Flash memerlukan kefahaman yang tinggi..
logik akal dan kreatif sangat-sangat diperlukan dalam design..
so sampai sini sahaja kisah pasal header..
jumpa lagi nanti..babai!

Salam by Hafizzi Aziz

49 orang comel komen:

nurfatiha blacky said...

baru nak cepat2 angkat tangan. hahaha. pandaii apit maen dengan adobe2 ni. phtoshop la, 6ti flash pulak. hehe

Noh Kodiang said...

perhg...penggiat seni terbaek..

Azhafizah[フィザ] said...

like byk2 latest header!trademark letrik tu..ngehngeh..keep it up your work mr apit!

KinosKoko said...

comel yang header num 3....comel comel comel..hehe
tp sume cantik2 belaka..

shida'R said...

comel2 hehee :)
nnt leh la design tuk shida satu apit =)

Lieyly ︱ Alia said...

alia suka header yg ke 4 tuh , cantik :)

Hafizzi Aziz said...

@nurfatiha blacky : boleh la..nie pown sebab minat..tue yang suka men dgn adobe2 nie..hihi..

Hafizzi Aziz said...

@Noh Kodiang : hahaha..taw xpa..kih3..

Hafizzi Aziz said...

@Azhafizah[フィザ] : yeah! betol. kita budak karen fiza. yeah. hihi.

Hafizzi Aziz said...

@KinosKoko : hihi.. yang ketiga tue agak serabut sikit..grrrr...kih3.

Hafizzi Aziz said...

@shida'R : eh header shida dah lawa la shida..peace..

Hafizzi Aziz said...

@alia : ooo..alia suka yang header lama eyh..hihi..apit saja tukar,,boring mata memandang..

Azhafizah[フィザ] said...

sangat betul!sokong 101%..kite mesti tunjuk ke'karen'an kite..haha

laskar pelangi said...

tiap2 hari dia nak tukar header..hek3

cun!

[sutera kasih] said...

yg latest ni lg chantek :)

bestnya tgk org pndai buat header lawa2 hehe

sarah mohamad said...

banyak nyee header blog apit. boleh ler buatkan saya 1 yek :D

miRa'e said...

wahh.. pndai nya wat header lawa2.. kite nih nk buat satu pon terkial-kial..hehe..

Hafizzi Aziz said...

@Azhafizah[フィザ] : hidup budak karen! yeah!

Hafizzi Aziz said...

@laskar pelangi : xdak la tiap2 hari. tiap2 jam ja..hahaha..

Hafizzi Aziz said...

@[sutera kasih]: ala senang jer kan buat header,..rujuk jer tuto apit buat..confirm dpt buat..

Hafizzi Aziz said...

@sarah mohamad : hihi..sarah nak? nanti apit free apit try buat k.

Hafizzi Aziz said...

@miRa'e : xdak la lawa mana sangat. kamu belajar kat tuto apit,confirm x terkial2 lagi taw..hihi

anieysayangkamoo said...

kalo apit buat flash kan , aniey nak jugakkk ! nak apit yang buat ! ngahaha

Hafizzi Aziz said...

@aniey : insyaallah..tgh meandaikan diri menggunakan flash..

Cik Farah said...

cantik-cantik header senior farah nie :D

Hafizzi Aziz said...

@Cik Farah : hihi..xdak la cantik mana pown adikku farah..hihi..

haiza dahlan said...

kedekut. :D

Lieyly ︱ Alia said...

lawa yg tuh lg ^^

xpa2 , nti wat yg lawa2 lg :D

PenDekAr LauT said...

Lu memang terbaik lah bro...

zarulfarhana said...

smua cntik
apa kta tlg wat header kt saya satu pa?

Hafizzi Aziz said...

@haiza dahlan : uik mana ada kedekut la..hihi

Hafizzi Aziz said...

@PenDekAr LauT : thanks bro..

Hafizzi Aziz said...

@zarulfarhana : nanti vote apit bnyak2 apit buat header satu. hihi.

Wanie said...

yg last tu paling superb..:)
tp sume pn cun2 design apit..

Syazwani Amira said...

pandainye,, kreatif la header2 apit2 ni :) ,,bt utk kite satu bole x?hehe ;)

Siti Arfah said...

Wah sume header kreatif2 blaka !^^,

Hafizzi Aziz said...

@Wanie : hihi..terima kasih wanie..

Hafizzi Aziz said...

@Syazwani Amira : terima kasih..nak satu ke? review la blog apit..hihi..gurau ja..

Hafizzi Aziz said...

@Siti Arfah : xdak la kreatif mana sngat2..btw thanks sangat2 taw..

Siti Arfah said...

Hafizzi = Most welcome .;).

dill said...

rajinnye

dill.

Syazwani Amira said...

hehe,, gurau je ;)

Lieyda said...

apit,gano nk gna adobe?

Hafizzi Aziz said...

@dill: rajin2..hihi..

Hafizzi Aziz said...

@lieyda : kan apit ada sediakan tuto kan..

Lieyda said...

lida xphm cra gna photoshop/leh x apit buat header untuk lida? hehe

Hafizzi Aziz said...

@lieyda : ha lida order la dvd tuto photoshop tue. nanti confirm tahu cmna nak guna photoshop apit dulu mcm lida jugak. zero.

Lieyda said...

vcd? xde duit la.eh sori,lida xleh komen kt shoutmix apit.de mslh ckit. huhu

saiazuan said...

hurm not bad :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...