Baca Entry Latest Nie Jugak!

15 January 2010

BANNER WISH CONTEST





Hehe..mcm bez jer kan contest nie..yela..saper la yg suka suki jer nk perah otak bt banner free kat kiter kan..aku pnya banner pown mcm hampeh g..x kreatif ler mcm FCU nie.. Tp bgus jgk contest nie..walaupown aku bawu jer nk join tp la..at least pmbca blog aku kenal dgn FCU yg kreatif nie..design lawa2 tol..kagum aku..

KENAPA AKU NAK MENANG??
1. Aku nk bg femes blog aku yg buruk nie..(cian aku)
2. Nk mencntikkan blog aku nie..design FCU kan terbaik..
3. Nk meramaikan follower blog nie sbb aku bawu jer buat blog nie..
4. Untuk menaikkan martabat aku sebagai blogger yang x pro..

CIRI2 BANNER AKU NAK??
1. saiz 190x200 cukup lah..
2. nama blog aku mesti ada..
3. Kalo blh design style2 pnya..
4. Kaler lak Bersesuaian dgn bckground blog aku..mrah,hitam.oren..n lg2..

Kepada yg melawat blog aku nie..komen lah ye..doakan aku menang contest nie..trima kaseh..

Dulu,,Kini Dan Coming Soon..

Aku bosan giler x taw nak buat apa..Emm so aku akan citer kan kat korang pasal Hp2 aku yg dulu smpai la skng nie.. Aku start guna hp nie masa aku form 4..huhu,,bawu nak bejinak2 la kiranya.. Tp budak2 sng nie,,skolah rendah pown dah guna hp.. Tue xper g,,anak sedar aku umo 2 Tahun pown dah dapat hp..haha.. Betapa kecilnya nilai mata wang kat malaysia nie yek..blh beli ape saje..(Hp cokia la).. Dulu 1st aku pakai hp nokia 3310..mcm kat bawah nie..

Pastue hujung thun 2005,kira hujung form4 aku,,aku beli lak hp sony ericsson k750i..lama gila aku pkai hp nie..smpai aku masok ke Poly la..ha model sony k750i cmnie la..bes jgk hp nie,,kiranya cnggih jgk la masa tue saer pkai hp cmnie..siap ada kamera lg tuh!

Pastue aku g jalan2 kat submit BM,,aku bekenan dekat 1 hp nie..apa model ntah,,yang penting,,speaker kuat..tergedik2 aku nk beli hp tue.. Aku pown buat point hp oasak kat mak aku.. Padahal nk pow hp baru.. Hahaha.. Rupa2nya hp tue chinese mari maa..haha.. Rupa bentuk hp tue xdapat di search bt masa skng kerana terlalu 'sulit'..haha.. Then aku boring,,aku pakai hp Sony ericsson w800i..org cnie pngil Walkman Emas..cam kat bwh nie..

Lepas ak guna hp nie sepuas2nya,, aku pown beli hp len iaitu..jeng3..Sony Ericsson w910i.. Mmg minat lama dah hp nie.. Nie hp Shake yg pertama sekali antara Sony..(Nokia xtaw la).. Guna pnya guna,,x smpai 3 bulan jer pakai,,dah mcm lingkup..hampeh jer..nie hp Shake aku tue..

Tp smpai skng ada lg hp nie..sebab luaran still lg elok..simpan jer la..buat pekasam..hehe.. Pastue aku melabur lg beli hp Sony Ericsson c902..Hp nie aku beli sbb tgk citer james bond tue..dia pakai hp nie.so aku beli la..tp function cokia jer,,x mcm james bond pown..haha..Tp hp nie tgl dlm kenangan jer..Hilang la plak..aduhai..

Now mak aku belikan Nokia plak kt aku,,Nokia Express Music 5730 yg menjadi kegilaan org skng,,Chewah..Xdak la..murah ja..emm aku pkai hp nie skng n bes jgk la..n coming soon aku xtaw la nk pkai hp aper lak..tgk r yg mana bekenan nnti..hehe..


14 January 2010

V3 Samseng Jalanan

Nie merupakan filem yang diarahkan oleh abg aku si farid kamil.. Setelah sekian lama menunggu filem ini di tapis oleh pihak2 berkenaan,, maka muncul jgk kat cinema yg berdekatan..tp bukan skng kot..di anggarkan maybe dlm 11Mac 2010.. Movie nie ber'genre' Action semata2.. Movie ini mengisahkan tentang Rudy(Farid Kamil) dan member dia(Nama apa ntah) tlibat dlm big problem apabila diorang race smpai Shah n Liza iaitu psngn belangkas mati katak dlm kemalngn..n citer nie bekenaan dadah n Rudy ngn membe dia lari pergi ke KL(Kelang Lama kot) sbb wanted oleh polis..haa..lebih kurg la.. Aku dh tgk pown citer nie.. Cepat kan?? Hampa nk tgk,,tunggu kat cinema..chowzz!!


13 January 2010

Bebudak Senior Poly Spark

Kpd sapa2 yg x daftar pengajian di web poly,, sila berbuat demikian sebab bsok tarikh last utk daftar pengajian on9..then sila print result daftar utk hari pndaftaran 18hb nnti.. so sila segera ye..aku dah datar dah.. Kat bwh nie contoh slip pendaftaran aku..


Sorry! aku terpaksa hidden beberapa maklumat penting mengenai diri spark..

12 January 2010

Kata-Kata Semangat sPaRk

+ Mimpi diperlukan dalam hidup +

+ Jika takut sesuatu, lihat dan hadapilah +

+ Tiada ketawa dlm sehari adalah merugikan +

+ Lelaki x berharta mempnyai lidah bermadu +

+ Tiada hadiah berharga selain nasihat yg baik +

+ Semua perkara sukar before menjadi mudah +

+ Kegagalan merupakan permulaan nak success +

+ Tanpa permulaan tidak akan smpai ke mana2 +

+ Harta menjamin dunia, Iman menjamin akhirat +

+ Jika poket penuh, tidak akan kekurangan sahabat +

+ Lelaki berani mungkin kalah but x akan mengalah +

+ Dendam adalah manis but balasannya adalah pahit +

+ Org yg selalu usaha akan takut terhadap kegagalan +

+ Lelaki pendiam ibarat air tenang dalam dan bahaya +

+ Berdoa & Meminta bukan suatu perkara yang sama +

Merantau Warrior

Merantau Film manghasilkan sebuah karya yang x brapa merantau sangat bg aku..hehe.. Movie nie bes but i think kan,, bez time 'gocoh' jer..(Kelantan Language).. Movie nie mengisahkan pasal mamat silat nie kuar p bandar sebab nk keja as teacher silat kat sana(Silat Harimau)..pastue terjadi la citer apabila adik kepada Sisca Jessica ::seakan2 agnes monica:: (heroin) mencuri dompet beliau.. N bertemulah beliau dgn papa jahat (ganster+bapok ayam) hehe.. Then ber'gocoh' la depa dengan jayanya.. jalan citer agak slow..X teratur sngt then bez part lawan jer.. Aku bg la 3 star.. Peace!!

bOleh jer melayu bergocoh..hehe..

08 January 2010

BrokenCyde Is Broken!!

Aku suke dgr lagu dr band Brokencyde nie..diowg bawak genre Rap n Scremo kalo aku x clap.. Boleh tahan jgk la..aku x sempat nk letakkan mp3 diowg..tp insyaallah kalo aku x bz nnti aku sharekan utk hampa semua k! (mcm la ada owg bkak blog aku)..

Virus Di Mana-Mana

Sejak sekian lama aku telah mendalami hp terbaru aku,, kini telah tiba masanya ia buat perangai seperti hp2 lain jugak..haha.. Aku nie mmg xblh pkai hp lama2 asyik nak osak jer.. Baru2 nie la, hp aku masok virus kot..gelabah aku.. mana la aku reti pasal hp nokia nie..serabut jer dia pnya function.. Tp sekarang dah ok sebb ada sorg insan mulia nie ajar aku format Memory di hp..haha.. benda simple pown aku xtaw..waduh2..malu tol.. Tp skng hp ak dpt digunakan seperti sedia kala..but,,Game N-Gage dah hilang sumer..rugi gila babi..ish!!! Nyesal buat pandai2..

Alesana The Emptiness 2010

The Emptiness (Album Terbaru Alesana 2010)
Download - klik sini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...