Last updated!

02 July 2009

Jom Ke Kebun


Pada 2 hari lepas aku ada pegi kebun family aku.. Kebun nie duk kat Teloi.. Teloi tue nama tempat dia.. Memang boleh tahan jugak la kedalaman hutan dia..dalam kawasan Felda.. Emm dari umah aku nak g tempat tue mengambil masa selama lebih kurang dalam 32 minit kot..hehe.. Kalo aku g tempat tue lg sekali confirm sesat punyer..banyk selok2..aku pown first time pegi (tue pown kena paksa pegi ngn mak aku).. Yela kan aku sibuk ngan study aku b4 nie..xda time lah nak pegi jenguk kebun tue.. Pic atas nie sebahagian dari kebun tue..yang atas bukit tue tanam pokok getah..kat bahagian tepi2 tue ada la buah untuk kami petik mkn or sedekah kat org..yang paling x larat petik buah rambutan la..memang banyk la..mcm2 rambutan ada..rmbutan merah..rambutan gading..petik dari pokok trus makan..segar jer asa..hehe..


Kat ats nie pic pokok cempedak..yang gadis tepi pokok tue plak my mom tercinta..hehe.. Mak aku tgh memilih buah mana yang agak2 dah masak.. Macam2 buah jugak la yang ada..manggis ada.. rambutan.. cempedak.. sukun.. emm macam2 lg lah..yang kat kwsan bukit plak pokok getah..bawu ja tanam tue..nnti dah besar..ada lah hasilnya..mak aku la kata..insyaallah..

0 orang comel komen: